Blog

Szűrők

Sült gyümölcsök

A sütőben sült zöldségeknek nagy divatja lett az elmúlt évtizedekben, hiszen egészségesek, kevés zsiradék szükséges az elkészítésükhöz, nincs velük sok munka, és számtalan módon variálhatóak. A hideg idő beköszöntével ráadásul jólesik a tűzhely melege mellett sürgölődni, ilyenkor nem teher, ha hosszabb ideig dolgozik a sütő. Ön gondolt már rá, hogy zöldségek helyett gyümölcsöket süssön meg a tepsiben? Az Interfood jó szívvel ajánlja ezt az elkészítési módot, hiszen szezonja van az édes, illatos őszi gyümölcsöknek, melyekből nagyon finom desszert vagy éppen köret készíthető rövid időn belül. Mutatjuk, hogyan!

Birsalma

A birsalmát meghámozzuk, félbe vágjuk. Kivágjuk a magházát, és vajjal megkent tepsibe tesszük, a kivájt résszel felfelé. Egy kiskanálnyi mézet csurgatunk a mélyedésbe, megszórjuk egy kis vaníliás cukorral, majd egy csillagánizst helyezünk a közepére. Forró sütőben puhára sütjük.

Körte

A sült körtéhez érdemes keményebb húsú körtét választani. A gyümölcsöket alaposan megmossuk, ha szép, egészséges a külsejük, nem szükséges őket meghámozni. Félbe vágjuk őket, magházukat kivesszük, és vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk őket. Nagyon vékonyan megkenjük a tetejüket egy kis tejjel, majd megszórjuk barna cukorral. Mindegyik körte közepére teszünk 2-2 szegfűszeget és egy negyed diót. Forró sütőben puhára sütjük az édes gyümölcsöket.

Alma

Az almákat félbe vágjuk, hámozni ezeket sem feltétlenül szükséges. Félbe vágjuk őket, majd magházukat kivesszük, és vajjal kikent tűzálló edénybe helyezzük. Frissen facsart citrom levével megkenjük mindegyiket, majd megszórjuk fahéjjal elkevert kristálycukorral. Forró sütőben puhára sütjük.

Hogyan fogyasszuk?

A sült gyümölcsöket érdemes még melegen elfogyasztani, így a legfinomabbak. Tálalhatjuk sütemények mellé kiegészítésnek, de önálló desszertként is megállják a helyüket. Vanília fagylalttal és mézzel kiváló hármast alkotnak. Aki szereti a gyümölcsöket sült húsok mellé fogyasztani, az bátran kipróbálhatja sült hús és burgonya köret mellé tálalva őket.

 

Jó lenne, ha a ház illatozna ezektől a finom édes, fűszeres gyümölcsöktől, de nem igazán van ideje háromfogásos ebédet készíteni? Aggodalomra semmi ok, a megoldás az Interfood! Keresse weboldalunkon étlapunkat, válassza ki kedvenc fogásait és rendelje őket házhoz! Így marad ideje elkészteni a desszertet.

Ez is érdekelheti

Amit a vajról tudni érdemes

Mióta a margaringyártás fellendült, és a margarin beférkőzött az otthonokba, a vaj használata ezzel egyidejűleg visszaszorult. Ennek legfőbb oka kétségtelenül a vaj ára, ami jóval magasabb, mint a margariné, de hátrányai közé tartozik az is, hogy hidegen nehezebben kenhető. A köznyelvben sokszor keveredik a két fogalom, gyakran szinonimaként használják a vaj és a margarin szavakat….