Blog

Szűrők

Tejföl, joghurt, túró – melyik a legjobb választás?

A tejtermékek rendkívül fontos szerepet játszanak táplálkozásunkban, hiszen kiváló fehérje- és kalciumforrások. A tejföl, a joghurt és a túró három olyan tejtermék, amelyet napi szinten használunk a főzés során, a magyar gasztronómia fontos alapanyagai. Mindegyik kiváló tápanyagforrás, ám érdemes egy kicsit közelebbről is megvizsgálni őket, hogy könnyebben megtaláljuk a helyüket egy egészségtudatos étrendben. Az Interfood e heti cikkének főszereplői a legnépszerűbb tejtermékek, érdemes velünk tartani ismét!

Tejföl – a magyar konyha nélkülözhetetlen alapanyaga

A tejföl egy sűrű, zsíros tejtermék, amelyet tejszínből és tejből készítenek. Jellegzetes savanykás íze és krémes állaga miatt számos ételhez használhatjuk. Magas zsírtartalmának köszönhetően kalóriában gazdag, ugyanakkor értékes zsírsavakat is tartalmaz. Kiváló fehérjeforrás, sok kalcium található benne. Remekül passzol levesekhez, krumplipüréhez, tésztasalátákhoz és a különböző mártásokhoz, de számos sütemény összetevői között is szerepel.

Joghurt – az egészségtudatos választás

A joghurt tejsavbaktériumok segítségével erjesztett tejtermék. A natúr joghurt alacsony zsírtartalmú és igen gazdag fehérjében, kalciumban és probiotikumokban. Ez utóbbiak segítenek fenntartani a bélflóra egyensúlyát, így jótékony hatással vannak az emésztésre. Alacsony zsírtartalmával, magas fehérje- és kalciumtartalmával, és hasznos probiotikumaival az egészségtudatos táplálkozás fontos eleme. A joghurt önmagában fogyasztva is finom, de remek alapanyag kásákhoz, desszertekhez és salátákhoz.

Túró – az igazi fehérjebomba

A túró a tejfehérje kicsapásával keletkezik. Szárazanyag-tartalma magas, így fehérjében gazdag, ugyanakkor alacsony szénhidrát- és zsírtartalmú. A túrót többféle zsírtartalommal árusítják, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének leginkább megfelelő terméket. Kifejezetten sok benne a fehérje, ellenben alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma, remek reggeli vagy uzsonna készíthető segítségével. Sósan és édesen egyaránt kedveljük, süteményekhez, palacsintához kiváló választás. Készülhet belőle túrós tészta vagy éppen túrós lepény, a család garantáltan hálás lesz érte.

Önnek melyik a kedvenc tejterméke? Nehéz a választás? Akárcsak az Interfood gazdag kínálatából, nem könnyű eldönteni, melyik finom ebédet rendeljük meg! Gazdag ételkínálat, megfizethető árak és házhozszállítás – érdemes egy próbát tenni velünk. Az ebédfőzést hagyja másra, kiránduljon helyette egyet a szép őszi napsütésben!

Ez is érdekelheti

csokoládé az asztalon

Kuriózumok az ételek csodálatos világából

Izgalmas hely a világ, minden szeglete tele van érdekességekkel, fura szokásokkal és meglepő tényekkel. Az Interfood ezen a héten olyan ételekkel kapcsolatos különlegességeket gyűjtött össze, amelyek garantáltan az újdonság erejével hatnak olvasóinkra! Egészség mindenek felett A bulimia és az anorexia szavakat mindenki hallotta már, hiszen a két legismertebb táplálkozási zavarról van szó, azt azonban már…