Blog

Szűrők

Rémisztő halloweeni finomságok

A halloween ugyan nem klasszikus hazai ünnep, de az elmúlt évtizedekben nálunk is nő a népszerűsége, így egyre több helyen szerveznek cukorka- és csokigyűjtő körutat a kicsiknek. Ötletes dekorációk, közös élményséták a családdal, vicces jelmezek és kreatív ételek minden mennyiségben. A halloween remekül kiegészíti hazai ünnepünket, a halottak napját – utóbbi az emlékezésről szól, míg előbbi a vidám családi kalandozásról. Az Interfood most néhány tuti tippel szeretne hozzájárulni az idei halloween ünnephez. Aki velünk tart, az rémületesen jó ötletekkel gazdagodat!

Díszítésre fel!

A halloween nem telhet el díszítés nélkül, ez az egész ünnep legfontosabb része. Díszítjük a házat, a kertet, az ételeket és saját magunkat is, a kicsik pedig nagyon élvezik az előkészületeket. Az ünnep elengedhetetlen kelléke a faragott tök, ami igazi élményprogram a gyerekek számára, és még a szülőknek is kihívás lehet, pláne, ha először próbálkoznak meg vele. Fehér fonálból készíthetünk pókhálókat mindenhová, a huncut pókok pedig eljuthatnak bárhová, a hűtőbe, a konyhába, az edények közé – garantáltan nagy nevetés lesz a vége.

Vicces és finom

  • Múmiás hot dog: a virslit bebugyoláljuk leveles tésztába, majd megkenjük ketchuppal és két felezett kapribogyóval díszítjük.
  • Boszorkányujjak: egy kis darabka linzer tészta, aminek a végére egész mandulát teszünk, és máris kész a boszi ujja.
  • Pókos muffinok: a muffin tetejét pókháló mintával díszítjük, és aprócska pókokat készítünk olívabogyóból.
  • Szellemes cupcake: a kis sütik tetejét tejszínhabbal és ehető szemekkel díszítjük, az eredmény olyan lesz, mintha hófehér szellemek repkednének mindenütt.
  • Vérvörös limonádé: a limonádét piros ételfestékkel színezzük, és az ünnepi témához kacsolódó témájú jégkockákkal díszítjük.
  • Boszorkányos koktél: készíthetünk mindenféle színű és ízű koktélt, amit dekoratív poharakban tálalhatunk.
  • Fekete linzer: ételfestékkel bármilyen alapanyagot megszínezhetünk. Egy, a témához illő kiszúró, némi ételfesték, és máris kész a dekoratív aprósütemény.
  • Tökös süti: nemcsak a dekoráció, hanem az alapanyag is lehet igazán halloweenes. A sütőtökpürével készült sütemény egyszerre finom és egészséges.
  • Kukucskáló gyümölcsök: a marcipán szemek feldobnak minden ételt. A legegyszerűbb, ha gyümölcsökre tesszük őket, így vicces arcú finomságokat varázsolhatunk belőlük pillanatok alatt.

És mi lesz az ebéddel? Az Interfood izgalmas halloweeni menüvel várja kedves megrendelőit, amit október 31-én szállítunk ki. Sütőtök krémleves pirított tökmaggal, őrségi tökmagolajjal; Boszorkányos fekete tortilla tekercs chilis mangóchatnival, roppanós salátával; vagy éppen egy Sütőtökös-mákos pite. Melyik tetszik? Ez csak néhány az ünnepi kínálatunkból, érdemes étlapunkon szétnézni és megrendelni a rémületesen borzongató menüt a családnak!

Ez is érdekelheti

Hát, ha nem is magyar, azért nagy kedvenc: rántott sajt és tartármártás

Könnyen hihetnénk, hogy minden, ami „rántott”, az bizony büszke kis nemzetünk találmánya, öröksége és hagyatéka. Képzelhetnénk, hogy a trappista sajt is a mi szüleményünk, hiszen annyian, olyan régóta szeretjük. Gondolhatnánk, hogy a tatárokkal is csak nekünk gyűlt meg a bajunk abban a homályos középkorban, így mártást is csak mi keverhettünk belőlük… Szellemes anekdotákat költhetnénk ezekről,…