Blog

Szűrők

Egészség, könnyedség, zamatok. Citromos-borsos harcsa rizzsel, zöldségekkel

Ha egy könnyű, nyárias ebéd (vacsora) kell, ha fókuszban az egészség, ha jólesik a változatosság, akkor biztos, hogy az egyik legjobb választás a hal. Legyen tengeri vagy édesvízi jószág, ússzon bár folyóban vagy tóban, pikkelyezzék vagy nyúzzák – mindegy. A hal jó. Szinte érthetetlen, hogy Magyarországon miért olyan drámaian kevés fogy belőle: egy főre alig jut 4 kg évente… Abban az országban, ahol évszázadokon keresztül legendásan bőségében voltak az uszonyosok. Pedig az ajánlások szerint hetente legalább kétszer kellene a tányérra kerülnie.

Hogy miért? Mert egészséges, mindenki tudja. A benne lévő omega-3 zsírsav bizonyítottan védi a szívet és az ereket, jótékonyan hat a gyulladásos folyamatokra, védi a bőrt és felvértez a daganatos megbetegedésekkel szemben. Gazdag fehérje- és vasforrás, tele van magnéziummal – lefordítva: segít szép izmokat építeni, jó az idegrendszernek és az állóképességünknek. Mind a magzati fejlődéskor, mind idős korban segíti az agy optimális működését, megakadályozza a szellemi leépülést. Jó a tudatosan táplálkozóknak, hiszen magas víztartalma miatt könnyen emészthető étel. Gyorsan készül, sőt, gyorsan készüljön, a benne lévő értékes tápanyagokat és a könnyű halhúst ne nehezítsük el zsírban, panírban sütéssel, jobban áll neki a grillrács vagy egy párolóedény.

Csupa jó érv. Akkor miért nem esszük? Miért nem eszünk eleget? Ha nincs idő pucolni, kiengedni, készíteni, akkor sem kell lemondani róla. Egyszerűen rendelje házhoz a halas fogást! Itt van például az Interfood citromos-borsos harcsája! A harcsának olyan íze van, amely valóban vetekszik a legjobb tengeri rokonokéval, zsírokban gazdag, és ami nem utolsó szempont, szálkamentes, vagyis arra is alkalmas, hogy munkahelyi ebéd legyen belőle.

A séfjeink által készített harcsa nem lucskos, nem száraz. Hanem omlós. A vastag, fehér halszeletekhez citromot is csomagolunk, hogy az étel még pikánsabb legyen. A köretként kínált zöldségek és rizs pedig biztosítják, hogy a megrendelt ebéd valóban egészségtudatos étkezéssé válhasson. Így lesznek az ön tányérjában fehérje, szénhidrát, vitaminok és rostok egyszerre. Egyszerű.
Akkor miért nem esszük?

A halfogyasztásnál tulajdonképpen csak egy dologra kell figyelni: egyen belőle minél több fajtát! Ha így tesz, sok ízes élményben lehet része!Egyen minél több halat, keresse az étlapon a halas ételeket, döntsön az egészsége mellett, és javítsa a magyar halfogyasztási statisztikát!

Ez is érdekelheti

Bizarr, de finom

A kismamákat szokták azzal vádolni, hogy várondósságuk alatt összeesznek mindenfélét, olyan dolgokat szeretnek együtt fogyasztani, amit más ember elképelni sem tud. Lekváros kenyér uborkával, zsíros kenyér almával, jégkrém fagyival, savanyú uborka tejföllel – csak hogy néhányat említsünk. A legtöbb kismama a várandósság után elhagyja ezeket a furcsa ételkombinációkat, de a világ gasztronómiai mesterei sosem állnak…