Blog

Szűrők

Amikor egy kisgyermek megszületik, ideális esetben a bennünket körülvevő tömérdek élelmiszer közül az anyatejjel találkozik először. Az első hat hónapban kizárólag ezt fogyasztja, majd szépen lassan ismerkedik meg a többi étellel. Egész biztos, hogy ez a korai tapasztalás mélyen bevésődik, talán éppen ez az oka annak, hogy tejet akkor is fogyasztunk, amikor már ehetnénk és…

Az adventi böjti időszakot megelőző Márton-napi lakomának régi hagyománya van hazánkban, ilyenkor libát eszünk, időjárást jóslunk a liba csontjából és megkóstoljuk az újbort. Tesszük mindezt azért, hogy bőség, egészség, enyhe és lehetőleg rövid tél következzen, illetve hogy senki se éhezzen és fázzon a családban. Magyarországon ezen a jeles napon nem csak Szent Mártonra és jótetteire…

A klímaváltozás hatásait manapság már mindnyájan bőrünkön érezhetjük. Egyre melegebbek a nyarak, egyre enyhébbek a telek, és egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási események. Az izzasztó kánikulák és a váratlanul kialakuló villámárvizek mellett azonban más, hosszú távú hatásai is vannak a klímaváltozásnak, amelyek közül az egyik legkellemetlenebb néhány közkedvelt élelmiszernövény kihalása. A tudósok szerint 2050-re 2,1…

A világ országainak háromnegyede rendelkezik tengerparttal, hazánk azonban a balszerencsés egynegyedbe tartozik, ezért nálunk kevésbé ismertek a tenger különféle gyümölcsei. Közéjük sorolható a garnélarák is, amellyel leginkább csak a mélyhűtött áruk között találkozhatunk, ezért sokan nem is ismerik. Ennek ellenére érdemes vele foglalkozni, hiszen tele van hasznos tápanyagokkal, változatosan elkészíthető és nagyon finom. Az Interfood…

A folyton új ízekkel kísérletező cukrászok már jól ismerik, a legtöbb ember azonban még viszonylag keveset hallott róla. Az édesfűszerek, mint a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér vagy a szegfűbors csapata új taggal bővült, a tonkababbal. Ezzel a rendkívül intenzív aromájú fűszerrel egyre több édességben és süteményben találkozhatunk, ezért érdemes róla néhány szót ejtenünk. Tartson…

Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére, ijesztget a mondóka, ismerjük mindnyájan gyerekkorunkból. De vajon hol, és miért kell egyszerre lépni? Miért támad ettől a mondattól, ritmustól rögtön katonás kedvünk? És mi köze a rétesnek egyáltalán a lépéseinkhez? Erről szól az Interfood e heti cikke, pontosabban magáról a rétesről, amit oly sokan szeretnek, legyen…

Mivel fizethet?