Blog

Szűrők

Hogy mi egészséges és mi nem, azon folyton vitatkoznak a táplálkozással foglalkozó szakemberek, így van ez a zsiradékok témakörével is. Hogy a zsír vagy az olaj az egészségesebb, azt mára szinte lehetetlen eldönteni, egymásnak teljesen ellentmondó információkat találni a témáról az interneten. Egy azonban biztos, hogy minél változatosabban étkezünk, annál jobbat teszünk vele testünknek, egyes…

Süssük, főzzük, blansírozzuk, gőzöljük, pároljuk, konfitáljuk, marináljuk, smizírozzuk, liofilizáljuk? Mostanra azokat, akik éppen csak ismerkednek a főzéssel, biztosan leverte a víz, de nyugalom, ez a cikk nem a bonyolult konyhai eljárásokról fog szólni. Sőt mi több, a legegyszerűbbel kezdünk, a párolással, ami se nem bonyolult, se nem hosszadalmas, mégis megéri gyakran alkalmazni. A párolva elkészített…

A citrom fontos alapanyaga a magyar gasztronómiának, süteményeink egyik legalapvetőbb fűszere a citromhéj, a limonádé pedig elképzelhetetlen citromlé nélkül. Jó szolgálatot tesz az őszi náthás időszak beköszöntével ez a savanyú, C-vitaminban gazdag gyümölcs. De mi a helyzet a lime-mal? Sokan tévesen csak zöldcitromként tartják számon a lime-ot, pedig számos módon különbözik a két gyümölcs. A…

Orvosi zsálya, kerti zsálya, kakastaréjfű, sállya, nemes zsálya – ezek az elnevezések mind ugyanazt a növényt jelölik. Ez az értékes gyógy-és fűszernövény hazánkban is megél. Aki ismeri az erdők-mezők kincseit, biztosan találkozott már vele. A hazai gasztronómia nem gyakran alkalmazza, pedig jellegzetes, intenzív ízével számos étel különlegessé tehető. Az Interfood e heti cikkének főszereplője a…

A húsleves az az étel, amely végigkíséri a legtöbb magyar ember életét. Gyerekkorunk egyik kedvenc levese, a családi összejövetelek fontos pillére és persze az ünnepek elengedhetetlen étele számos kedves elméket idéz. A recept a nagymamákról az édesanyákon át a lányokra száll. Ahány ház, annyi recept, ahány leves, annyi íz, de vajon mitől lesz igazán finom?…

Kuszkusz, bulgur, tápióka, gersli – hogy csak néhány különleges alapanyagot említsünk, melyek az elmúlt évtizedekben hazánkat is meghódították, és változatossá tették a mindennapos főzést. Régóta tudjuk, hogy van élet a krumplin, tésztán és liszten túl, ma már számos izgalmas alapanyag beszerezhető nálunk is. Az Interfood ezen a héten a quinoát (magyarosan kinoát) mutatja be, ami…

Mivel fizethet?