Blog

Szűrők

A szódabikarbóna 19. századi megjelenésekor alapjaiban változtatta meg előbb az amerikai cukrászipart, majd az egész világ édesség- és pékáruinak piacát. Azóta felfedezték a benne rejlő lehetőségeket, és nem csak sütéshez, de szagtalanításra és takarításra is rendszeresen használjuk a konyhában, hiszen olcsó és hatékony. Az Interfood e heti cikkében sorra vesz néhány új lehetőséget, így válik…

Az ünnepi nagy lakomák után jó egy kicsit megpihenni és a nehéz, hagyományos magyar húsos ételek helyett könnyedebb irányba terelni az étkezést néhány hétre. Ilyenkor jó szolgálatot tesznek a saláták, a szendvicsek, a müzlik, a joghurtok vagy éppen a sajttálak. Igen ám, de melyik fajta sajthoz mi illik a legjobban, melyiket mivel érdemes szervírozni? Egy…

Nincs jobb a hideg téli estéken egy illatos forralt bornál, egy fűszeres puncsnál vagy éppen egy finom, aromás mézes teánál. Ám otthon készíteni forralt bort nem is olyan könnyű feladat, hiszen a kész fűszerkeverékek gyakran olyan összetevőket is tartalmaznak, amik nem nevezhetőek egészségesnek. Gondolkodott már azon, hogy milyen jó lenne, ha kéznél lenne egy csupa…

A kávé az emberiség egyik legnagyobb szerelme, a víz után a legtöbbet fogyasztott italunk. Nehéz elképzelni az életet kávé nélkül, nem csak hatása, de a hozzá kötődő rituális szokások miatt is. Rengeteg embernek kávéval indul minden napja, egy csésze gőzölgő ital mellett beszéljük ki legfájdalmasabb élményeinket, vagy éppen ismerjük meg életünk szerelmét. A szakemberek szerint…

A meghitt és szeretetteljes karácsony után hamar elérkezik az év vége, Szilveszter napja, amikor elbúcsúztatjuk az óévet, és nagy reményekkel telve köszöntjük az új esztendőt. Nagy hangsúlyt kapnak ilyenkor a szerencsehozó ételek, amelyeket azért eszünk, hogy az elkövetkező évben gazdagság, boldogság, bőség és egészség érje a ház népét. Malac sült, hal, virsli, lencse, borsó, bab,…

Halászlé és rántott pontyfilé – ezek a legnépszerűbb ünnepi halételek, és szinte minden család karácsonyi étlapján szerepelnek, noha a hazai halfogyasztás kifejezetten alacsony napjainkban. Ennek lehetséges oka egy külön cikket is megérdemel, de a hagyomány az hagyomány, és a hal fontos eleme a karácsonyi menünek, így van ez évszázadok óta. De vajon miért? Őseink idejében…

Mivel fizethet?