Blog

Szűrők

A citrom fontos alapanyaga a magyar gasztronómiának, süteményeink egyik legalapvetőbb fűszere a citromhéj, a limonádé pedig elképzelhetetlen citromlé nélkül. Jó szolgálatot tesz az őszi náthás időszak beköszöntével ez a savanyú, C-vitaminban gazdag gyümölcs. De mi a helyzet a lime-mal? Sokan tévesen csak zöldcitromként tartják számon a lime-ot, pedig számos módon különbözik a két gyümölcs. A…

Orvosi zsálya, kerti zsálya, kakastaréjfű, sállya, nemes zsálya – ezek az elnevezések mind ugyanazt a növényt jelölik. Ez az értékes gyógy-és fűszernövény hazánkban is megél. Aki ismeri az erdők-mezők kincseit, biztosan találkozott már vele. A hazai gasztronómia nem gyakran alkalmazza, pedig jellegzetes, intenzív ízével számos étel különlegessé tehető. Az Interfood e heti cikkének főszereplője a…

A húsleves az az étel, amely végigkíséri a legtöbb magyar ember életét. Gyerekkorunk egyik kedvenc levese, a családi összejövetelek fontos pillére és persze az ünnepek elengedhetetlen étele számos kedves elméket idéz. A recept a nagymamákról az édesanyákon át a lányokra száll. Ahány ház, annyi recept, ahány leves, annyi íz, de vajon mitől lesz igazán finom?…

Kuszkusz, bulgur, tápióka, gersli – hogy csak néhány különleges alapanyagot említsünk, melyek az elmúlt évtizedekben hazánkat is meghódították, és változatossá tették a mindennapos főzést. Régóta tudjuk, hogy van élet a krumplin, tésztán és liszten túl, ma már számos izgalmas alapanyag beszerezhető nálunk is. Az Interfood ezen a héten a quinoát (magyarosan kinoát) mutatja be, ami…

A spenótot a legtöbb ember nem szereti, legalábbis ezt gondolja róla. Ennek oka gyerekkorunk legutáltabb menzás emléke, az erőteljesen zöld színű, íztelen, lisztes, tejes, kissé csomós főzelék, ami mellé mindig főtt tojás és hideg, íztelen főtt krumpli volt a feltét. A menzás spenótfőzeléket tényleg nehéz szeretni, akinek mégis sikerült, az biztosan gyakran eszi még ma…

A vegán és a paleolit táplálkozás egyik nagy kihívása, hogy a korábban megszokott és szeretett tejtermékeket hogyan helyettesítsük. Néhány évtized alatt egész iparág fejlődött ki a növényi alapanyagú termékek előállítására, feldolgozására. Ma már lehet a boltban vásárolni növényi joghurtot, pudingot, sajtot. Természetesen ezek íze teljesen más, mint a tehéntejből készülteké, és szigorúan véve a megnevezésük…

Mivel fizethet?