Blog

Szűrők

Mangópor A mangó egy igazán különleges egzotikus gyümölcs, nagy bántunkra hazánk éghajlata nem kedvez neki, így csak messzi földről tudjuk beszerezni ezt az édes, lédús élénk színű finomságot. Fogyasztjuk nyersen, kiváló alapanyaga a gyümölcssalátának, de hőkezelve is finom gyümölcsleves vagy éppen fűszeres chutney készíthető belőle. Más országok különlegességeit bemutató boltokban találkozhatunk mangóból készült befőttel, pürével…

Jól lenni, egészségesen étkezni, vigyázni szervezetünk egészségére óriási kihívás. Az sem könnyíti meg a dolgunkat, hogy rengeteg, egymásnak ellentmondó információba ütközünk az interneten, és nem egyszerű eldönteni, melyik igaz, és melyik hamis közülük. Természetesen vannak támpontok, a végletes megoldásokról lehet sejteni, hogy nem sok jóra vezetnek, de még így is belefuthatunk számos hihetőnek tűnő tévhitbe….

Korábbi blogcikkünk arról szólt, hogy milyen sokféle készételt lehet a fagyasztóba tenni, és ez milyen nagy segítség, amikor épp nincs idő főzni, és az ételrendelésről is lecsúsztunk. Ám vannak olyan fogások, amiket nem ajánlatos lefagyasztani, mert kiengedés után állaguk, vagy akár az ízük is megváltozik, és sokat veszítenek élvezeti értékükből. Az Interfood e heti cikke…

A tavasz legfontosabb ünnepe a húsvét, ami az újjászületés és a megújulás ünnepe. A húsvét fontos szerepet játszik Magyarország kulturális és gasztronómiai életében egyaránt, az ünnepi hagyományokat évszázadok óta őrzik és ápolják. Ilyenkor szinte minden család összeül, és beszélget egy jót a gazdagon terített asztal mellett, melyről a sonka, a tojás, a torma és a…

Száz évvel ezelőtt még gondot okozott az embereknek, hogyan tárolják a különféle élelmiszereket, hiszen nem volt az otthonokban hűtőszekrény, csupán a hűvös pince, esetleg a kamra polca. Ehhez képest ma már minden háztartás alapvető felszerelési között szerepel a hűtő- és a fagyasztószekrény. Utóbbi lehetővé teszi a hosszabb távú előregondolkodást, hiszen akár hónapokig eltartható benne az…

A cordon bleu egy francia eredetű kifejezés, ami azt jelenti, hogy „kék szalag”. Ez a rejtélyes elnevezés érdekes történetet takar, de előbb nézzük meg, hogy aki ezt a híres francia fogást rendeli magának, mire is számíthat. Tulajdonképpen egy sajttal és sonkával töltött, majd bepanírozott és forró olajban kisütött hússzeletre. Az elnevezés a magyar gasztrokultúrában egyszerre…

Mivel fizethet?