Blog

Szűrők

Korábbi blogcikkünk arról szólt, hogy milyen sokféle készételt lehet a fagyasztóba tenni, és ez milyen nagy segítség, amikor épp nincs idő főzni, és az ételrendelésről is lecsúsztunk. Ám vannak olyan fogások, amiket nem ajánlatos lefagyasztani, mert kiengedés után állaguk, vagy akár az ízük is megváltozik, és sokat veszítenek élvezeti értékükből. Az Interfood e heti cikke…

A tavasz legfontosabb ünnepe a húsvét, ami az újjászületés és a megújulás ünnepe. A húsvét fontos szerepet játszik Magyarország kulturális és gasztronómiai életében egyaránt, az ünnepi hagyományokat évszázadok óta őrzik és ápolják. Ilyenkor szinte minden család összeül, és beszélget egy jót a gazdagon terített asztal mellett, melyről a sonka, a tojás, a torma és a…

Száz évvel ezelőtt még gondot okozott az embereknek, hogyan tárolják a különféle élelmiszereket, hiszen nem volt az otthonokban hűtőszekrény, csupán a hűvös pince, esetleg a kamra polca. Ehhez képest ma már minden háztartás alapvető felszerelési között szerepel a hűtő- és a fagyasztószekrény. Utóbbi lehetővé teszi a hosszabb távú előregondolkodást, hiszen akár hónapokig eltartható benne az…

A cordon bleu egy francia eredetű kifejezés, ami azt jelenti, hogy „kék szalag”. Ez a rejtélyes elnevezés érdekes történetet takar, de előbb nézzük meg, hogy aki ezt a híres francia fogást rendeli magának, mire is számíthat. Tulajdonképpen egy sajttal és sonkával töltött, majd bepanírozott és forró olajban kisütött hússzeletre. Az elnevezés a magyar gasztrokultúrában egyszerre…

Ha van valami, amivel egy gyerek ki tudja borítani a szüleit, az a válogatás. Sok szülő éli meg saját kudarcának azt, ha a gyermeke nem eszik kellően változatosan, rengeteg családban okoz ez a téma mindennapos feszültséget. Az igazság az, hogy a legtöbb gyerek nyugodtan eléldegélne üres kenyéren, csokin és tésztán évekig. Hiába tudjuk, hogy a…

A Prosciutto di Parma, azaz a pármai sonka az egyik leghíresebb olasz sonkafajta, eredetvédett termék, amelynek pontos elkészítési módja hétpecsétes titok. Íze kissé édeskés, szinte elolvad a szájban, ám ehhez előbb számos fontos állomáson kell keresztülmennie. Az olaszországi Parma régióban, nemzedékeken át öröklődő hagyományos módszerekkel készült sonka az olasz konyha kedvelt alapanyaga, egyike a világ…

Mivel fizethet?