Blog

Szűrők

Ha éhesek vagyunk, ha rossz a kedvünk, ha gyorsan kellene egy energialöket, ha nincs időnk rendesen enni, vagy ha extrém stressz ér bennünket – azonnal cukros ételekért kiált a testünk. A cukortól való függés sokakat érint, és számos népbetegség következik belőle. Az édes íz okozta élményt elengedni szinte lehetetlen, így egyéb lehetőség után kell néznünk….

Telente sokan küzdenek azzal, hogy minden nap egyformán szürke, a tavasz még messze, de a hideget már mindenki unja. Ilyenkor segítség lehet, ha az ugyanolyan hétköznapok közé beiktatunk egy kis izgalmat, egy eseményt, amit várhatunk. A magyar néplélek már réges-régen felismerte, hogy meg kell törni valamivel a hosszú tél egyhangúságát, és létrehozott néhány vidám, tavaszcsalogató…

A kacsa Ázsia legnépszerűbb szárnyasa, de Európában is kedvelt húsféle. Hazánkban leginkább csak ünnepekkor, jeles napokon szokás készíteni, aminek elsősorban meglehetősen borsos ára az oka. Aki mégis áldoz rá, az fejedelmi ételt tud az asztalra varázsolni, ezért érdemes időnként megpróbálkozni vele. A sült kacsa húsa ugyanis szaftos, puha és omlós, a belőle készült leves pedig…

Sokak számára ismerős lehet a kifejezés, de csak kevesen tudják, mit jelent pontosan ez a különleges tartósítási mód. Liofilizált gyümölcsökkel leginkább jó minőségű csokoládék tetején találkozhatunk, de ma már beszerezhetőek önmagukban is liofilizált élelmiszerek. Otthoni felhasználásra sütemények dekorációjaként, vagy müzlikbe, édes tésztákba ajánlják őket, de maga a tartósítási eljárás jóval több alapanyagot érint. A liofilizálást…

A tél beköszöntével sajnos híján vagyunk a hazai friss gyümölcsöknek, ezért ilyenkor gyakrabban fordulunk a nagyáruházak gyümölcsös polcain található egzotikus termésekhez. A sárkánygyümölcs, a papaja, a rambután, a maracuja, a licsi, a csillaggyümölcs, a mangosztán, a durián, a kivano és a kumkvat ilyenkor nagyobb eséllyel landol bevásárló kosarunkban. Áruk kissé borsos, hiszen messze földről érkeznek…

A tészta világszerte az egyik legnépszerűbb étel, minden országnak megvannak a maga tésztaspecialitásai. A magyar gasztronómia előkelő helyen tartja számon a tésztákat, imádjuk őket sósan és édesen, töltve vagy szósszal leöntve. Az óriástésztákból nagyon különleges és mutatós fogások készíthetőek, de mielőtt megvásároljuk őket, jó, ha tudjuk, melyiket hogyan érdemes elkészíteni. Az Interfood most három tölthető…

Mivel fizethet?