Blog

Szűrők

Vannak dolgok, szokások az életünkben, melyeken nem gondolkodunk, egyszerűen csak csináljuk, hiszen így láttuk és tanultuk szüleinktől, az ő szüleik is így csinálták, és másoknál is ez a szokás. Eszünkbe sem jut megkérdőjelezni, hogy jól van-e úgy, lehetne-e másképpen. Konyhánk felszerelésekor azonban nem árt tudatosnak lenni, főleg ha éppen új otthonba költözünk, és van lehetőségünk…

Mit köszönhetünk az olaszoknak? Felsorolni is nehéz lenne, ezért ebben a cikkben csak az édességekkel foglalkozunk, és itt is akadnak csodás olasz találmányok, ugyanis a tiramisu, a panna cotta és a profiterol is mind tőlük származik. A profiterol a 19. században született és Itáliából terjedt el világszerte, különlegessége a speciális égetett tészta és az alkoholos…

Számos kvízműsorban találhatunk érdekességeket, meglepő tényeket, de akár még nehéz kérdéseket is az ételekkel kapcsolatban, hiszen mint a világon mindennek, a különféle élelmiszereknek is vannak kevésbé közismert tulajdonságaik. Az Interfood ezen a héten egy szórakoztató igaz vagy hamis játékra hívja kedves olvasóit, amellyel akár a szilveszteri bulikat is fel lehet dobni. Kíváncsiak vagyunk, vajon eltalálják-e…

Ha van étel, ami szinte minden családban szerepel a karácsonyi menüsorban, az a töltött káposzta! Sok helyen teljesen elképzelhetetlen a legszebb családi ünnep töltött káposzta nélkül – ez talán a legnépszerűbb karácsonyi fogás hazánkban. Az sejthető, hogy a töltött káposzta nem néhány évtizedes találmány, de vajon mikor készítették először? Mit lehet róla tudni? Ennek jár…

Az év legszebb és legmeghittebb ünnepe a karácsony, nincs olyan gyerek, aki ne várná csillogó szemmel a feldíszített karácsonyfát, az ajándékokat és a finom karácsonyi vacsorát. Mi, felnőttek sem vagyunk ezzel másképp, sokan már november végén karácsonyi lázban égnek, és nem győznek vásárolni, dekorálni, hangolódni az ünnepre. A karácsony világszerte jelentős esemény, ezért az Interfood…

Akik olvasták előző blogcikkünket, azok számára már nem ismeretlen a sós citrom fogalma. Akik még nem, azoknak röviden összefoglaljuk: a savanyított citrom esetében a citromot sós lében tartósítják, az eredmény pedig intenzív citrusos íz, melyet leginkább fűszerként lehet alkalmazni. Ahogyan azt korábban ígértük, e heti cikkünkben receptet is mutatunk ehhez a különlegességhez. Tartson az Interfooddal,…

Mivel fizethet?