Blog

Szűrők
olajok az asztalon

Nagyanyáink még zsírral főztek. Néhány évtizede azonban az egészségtudatosság jegyében a zsír helyét átvette az olajjal főzés. Mindenki napraforgóolajos flakonra cserélte az évtizedekig használt zsírosbödönöket. De mi a helyzet manapság? Sokan újra visszatérnek a zsírhoz, mások alternatív olajokat használnak, mint az olívaolaj vagy a tökmagolaj, és egyre nagyobb a kókuszzsírt használók tábora is. Vajon melyik…

kínai ételek

Európai ember számára nem igen létezik egzotikusabb vidék, mint Kína, ahol egy teljesen más kultúra szokásaival találjuk szembe magunkat, és ahol óvatosnak kell lenni, amikor ételt rendelünk magunknak egy helyi étteremben, hiszen könnyedén érthetnek minket megrázó meglepetések. Az Interfood ezen a héten Kína izgalmas világába kalauzolja kedves olvasóit, tartson velünk, ismerjük meg együtt ennek a…

borfajták

Melyik az a fűszer, amit a leggyakrabban használunk? Ugye, hogy Önnek is a bors jutott eszébe? Nem véletlenül, hiszen a magyar konyha első szám fűszere a fekete bors, de így van ezzel szinte az egész világ, nem csak mi. Korábbi cikkünkben már feltártuk, hogy mitől erős a paprika, most pedig az apró fekete gömböcskék nyomába…

gőzgombóc

A magyar gasztronómia jól ismeri és szereti a tésztakülönlegességeket, a nudli, a galuska vagy a krumpligombóc kedvelt étel kis hazánkban. Ha egy kicsit tovább utazunk, és átlépjük a határt, máris lépten-nyomon belefutunk egy számunkra kevésbé ismert, izgalmas tésztacsodába, a gőzgombócba. Az osztrákok népszerű étele, melyet többnyire édesen fogyasztanak, mindenféle izgalmas töltelékkel megtöltve. Ha Ön is…

beigli a tányéron

A karácsony meghitt hangulatához szorosan hozzátartozik a családi közös sütés-főzés és a finom édes illatok, amelyek körbelengik a lakást. Az egész évben el nem készült süteményekre ilyenkor jut végre idő. Sok háztartásban többféle sütemény készül, amit aztán hetek alatt sem tud megenni a család, máshol csak egyet süt a háziasszony, de az nagyon finom és…

vargabéles

A vargabéles évtizedeken keresztül az iskolai menzák és a vendéglők sztárja volt, ezért annyit mindenki tud róla, hogy édes-túrós, mazsolás finomságról van. Azt már kevesebben tudják, hogy miről kapta a nevét, egyáltalán mit jelent az, hogy béles, és miért éppen varga? Az Interfood csapata most elindult kideríteni, mi is az igazság! Tartson velünk, ha Ön…

Mivel fizethet?