Blog

Szűrők
Irány a szabadba!

Sokan talán bele se gondolnak, hogy a kirándulás és a természetjárás viszonylag új keletű hobbi. Ennek részben az az oka, hogy a régi korok emberének nem kellett „kimennie” a természetbe, hiszen sokkal közelebb élt hozzá, részben az, hogy a szélesebb néprétegek számára a szabadidő, mint olyan viszonylag új „találmány”, és csak az elmúlt nagyjából száz…

Interfood-Az ezerarcú lecsó

Mediterrán lecsó virslivel, csirkemell rácosan (lecsós, tejfölös) burgonyával, lecsós csirkemáj, rizses lecsó, kolbászos-tojásos lecsó, lacipecsenye lecsós karfiolrizzsel. Csak hogy néhányat említsünk az Interfood megrendelőinek kedvenceiből. A lecsót mindenki szereti, ahány ház, annyi lecsó, sőt, ahány ország és kultúra, mindnek megvan a saját lecsóreceptje. Járjuk körül együtt a témát, nézzük meg mely országok hogyan szeretik legjobban…

Interfood-A parmezán nyomában

Kis hazánkban, ahogy egyre könnyebben be lehet szerezni bármilyen ételt, úgy nő a különleges külföldi ételek iránti kereslet, így a parmezán sajt iránti igény is, mely számos olasz tészta és leves alapvető hozzávalója. Aki vásárolt már életében parmezánt, az tudja, hogy bizony elég borsos az ára. De vajon miért ilyen drága? Ennek az izgalmas kérdésnek…

A Sacher torta

A Sacher tortának még saját napja is van (december 5.), két legjelentősebb forgalmazója pedig évente félmillió tortát ad el. Vajon miben rejlik töretlen sikere? A meglehetősen egyszerű hozzávalókból álló, mégis egész Európát meghódító osztrák édesség történetét göngyölítjük fel eheti blogbejegyzésünkben. Tartson velünk, ha szereti a Sacher tortát és a romantikus bécsi udvar történeteit! Az 1700-as…

A carbonara spagetti

Mit köszönhetünk az olaszoknak? A farmernadrágot, az újságot, a jacuzzit, a rádiót, az elemeket, a zongorát, a zsírleszívást, a pizzát, a hőmérőt, és persze az általunk is imádott tésztákat, melyek közül kiemelkedik a carbonara spagetti – az Interfood megrendelőinek egyik kedvence. Nézzük, hogyan készül az igazi és hamisítatlan carbonara! Mi, magyarok rengeteg féle carbonarát ismerünk….

Petőfi Sándor kedvenc ételei, avagy éljen a forradalom!

1848-49-es forradalom és szabadságharc, március 15-e, Nemzeti dal, Tizenkét pont, Pilvax kávéház, Landerer-nyomda, Kossuth Lajos, Jókai Mór, Vasvári Pál és Petőfi Sándor – ezek azok az információk és nevek, amelyeket mindannyian ismerünk tanulmányainkból, az iskolai megemlékezésekből, évről évre itt csengenek fülünkben a tavasz közeledtével. A forradalom legismertebb alakja Petői Sándor, aki élénken él képzeletünkben, személye…

Mivel fizethet?