Blog

Szűrők
szezammagos-currys-csirke

Mint minden másban, a gasztronómiában is vannak divathullámok, trendek, melyek folyamatosan meghatározzák azt, hogy mit gondol aktuálisan az ember az étkezésről, milyen ételeket preferál, és miket fogyaszt kevésbé. Ilyen például az indiai ételek térhódítása Európában és hazánkban is. Az angolszász világban, főleg Angliában, mivel India brit gyarmat volt, már régóta ismertek az indiai ízek, hozzánk…

petrezselymes-karalabe-fozelek

Ahogy haladunk előre az időben, minden évben egyre gyorsabbak lépjük át a tavaszt, eltűnnek az átmeneti hónapok, és a télből egyenesen a nyárba száguldunk, a nyarat pedig gyorsan beköszöntő hideg követi. Az idén sincs ez másképp, a hosszú télből szinte azonnal nyár lett, mindenféle átmenet nélkül. Valaki ellopta a tavaszt. Sok kára származik ebből adódóan…

chia-mag

Mióta mindenki számára elérhetővé vált az internet, és bárki vezethet blogot, posztolhat szabadon, szinten minden évben felbukkan egy-egy új szuperfood, amiből rövid idő alatt a bloggerek segítségével olyan nagy divat lesz, hogy minden sztár ezt ajánlja, áradoznak róla, és kis időn belül minden földi halandó meg akarja kóstolni. A tavalyi év nyertese az azték zsálya…

Aki volt már valaha gombaszedő túrán a hegyekben, az tudja, mekkora élmény a kellemes hűvösben, hatalmas fák alatt vadászni az ehető gombákra, majd hazaérve finom ebédet készíteni belőlük a családnak. A lehetőségek sora szinte végtelen: rántott gomba, palacsintatésztában sült gomba, gombapaprikás, töltött gomba, grillezett gomba, gombaleves, gombás rizottó, és még sorolhatnánk. A gomba megosztja az…

Talán senkit sem lep meg az a nemrégiben közzétett adat, miszerint hazánkban az egy főre jutó halfogyasztás átlagosan évi 3,8 kg. Halszerető nemzet vagyunk, a bajaiak pedig egyenesen halimádók, hiszen ott az évi egy főre jutó halmennyiség 32 kg, ami még európai viszonylatban is kiemelkedőnek számít. Minden nemzet étkezési szokásait befolyásolja az életmód folyamatos változása,…

Még mindig akadnak olyan éttermek – bár szerencsére egyre kevesebb –, ahol a vegetáriánus menü a rántott sajttal egyenlő. Húsz-huszonöt évvel ezelőtt szinte még mindenhol gyanakvó pillantásokkal fogadták azokat, akik vegetáriánusnak vallották magukat, kis túlzással még a fogalom is ismeretlen volt hazánkban. Azóta szerencsére nagyot fordult a világ és ma már rengeteg étterem kínál vegetáriánus…

Mivel fizethet?