Blog

Szűrők

Címke: egészséges étrend

sárgarépa az asztalon

Gondolkodott már azon, hogy vajon a sárgarépa eredetileg is sárga színű volt-e? Hogyan lehetséges az, hogy a gyorsfagyasztott vegyes zöldségek között találhatunk citromsárga, fehér, sőt még lila színű répaszeleteket is? Egyáltalán répák azok? Az erőspaprikát már sikeresen lelepleztünk, most következzék répa! Ha kíváncsi a répa titkaira, tartson ezen a héten is az Interfooddal! Mutáns répák…

gnocchi készítés közben

Nokedli, galuska, gnocchi, nudli és angyalbögyörő. Mi, magyarok imádjuk ezeket a kis tésztakülönlegességeket, de vajon mi a különbség köztük, és melyik hogyan készül? Biztosan járt már úgy Ön is, hogy rendelt egy jó kis Petőfi-féle Székely-gulyást nokedlivel, és valami egészen másnak kinézető tésztafélét kapott a tányérjára. Gyakori eset ez, mégpedig azért, mert még mindig nem…

Olcsó húsnak híg a leve?

Ez a nagyanyáink idejéből fennmaradt mondás bizony nagy igazságot rejt. Gyakran okkal olcsóbbak az akciós termékek, vagy azért árcsökkentettek, mert a lejárati időhöz közelednek, vagy egyszerűen nem fogy elég belőlük, mert nem olyan jó a minőségük. De mi a helyzet azzal, amikor nem olcsó és még csak nem is jó az, ami elsőre annak látszik?…

A brassói aprópecsenye

Emlékeznek még a nagyszerű olasz fogásra, a rizibizire? Amennyire jellegzetesen olasz ez az étel, annyira magyar a brassói aprópecsenye, amelynek többféle eredettörténete ismeretes, ember legyen a talpán, aki eldönti, melyik közülük az igazi. Egy biztos, hogy az ízvilága és az összetevői a magyar konyhára jellemzőek, hazánkban pedig évtizedek óta rendszeresen készített étel, ezért bátran mondhatjuk…

a fahéj

A fák csodálatos élőlények, egyre többet tudunk meg arról, hogy nagyon komoly kommunikációt folytatnak egymással és környezetükkel, és hogy nélkülük már az egész bolygónk elpusztult volna. Minden fa különleges a maga módján, de mind közül az egyik legkülönlegesebb a fahéjfa, hiszen a kérgéből készült fűszert már több mint 2000 éve exportálják őshazájából a világ minden…

interfood blogcikk

Válogatós gyerekkel küzdeni az ebédlőasztalnál ülve majdnem olyan reménytelennek tűnik, mint amikor egy kisegér próbál menekülni a macska karmai közül. A macska gyors, okos és olykor kegyetlen, játszik az egérrel, pont, ahogy a gyermek játszik a szülei idegeivel egy-egy ebéd vagy vacsora során. A légy türelmes az a jó tanács, ami ilyenkor csak még idegesebbé…

mozgással az egészségért

Hurrá, megérkezett a várva-várt dinnyeszezon! Imádjuk a dinnyét, mindig és minden mennyiségben jólesik. Az viszont már kevésbé esik jól, amikor a nyaralás előtt fürdőruhánkat próbáljuk magunkra erőltetni, és meglepetten tapasztaljuk, hogy az imádott dinnye lecsúszott a derekunk környékére az év folyamán. Pánikra azonban semmi ok, itt a megoldás: mozogni-mozogni és egészségesen étkezni! Soha nem késő,…

Változik a világ, változnak a mindennapok és velük együtt az ünnepeink is. Más a divat most, mint régen, mások a szokások, más a célja egy-egy ünnepnek. Így van ez a húsvéttal is. Nagyanyáink idejében húsvét alkalmával a fiatal fiúk és férfiak körbejárták az egész falut, igazi nagy locsolásokat tartottak, a lányok gyakran kaptak illatos parfüm…

Ma már talán nem is ülhetünk le közös asztalhoz úgy enni, hogy a társaság egyik tagja ne jelezné, allergiás erre vagy arra, nem fogyaszt(hat) ebből vagy abból az élelmiszerből. Az efféle igények adódhatnak abból, hogy valaki valamilyen speciális, fogyókúrára irányuló diétát tart, vagy abból, hogy olyan betegséggel küzd az illető, amely nem enged meg bármilyen…

Helyes étkezésre tanítani gyermekeinket a nevelés szerves része – jó esetben. Kellő tudatossággal és következetes odafigyeléssel már kisgyermekkorban megalapozhatóak a felnőtt kor szokásai. Jó, ha ez eszünkbe jut akkor is, ha a legegyszerűbben megoldható uzsonna hazafelé a büfésnél megvásárolt kürtős kalács lenne… És szülőként azt is érdemes tudatosítani, hogy az otthon kialakított jó szokások később…

Mivel fizethet?