Blog

Szűrők

Címke: érdekesség

Szinte mindenki találkozott már olyan emberrel, akinek a trappista a kedvenc sajtja. De legalább ilyen sokan vannak azok, aki szerint a trappista igazi vétek a sajtok ellen, és a legjobb esetben is csak silány minőségű sajtutánzat. Hogyan lehetséges ekkora véleménykülönbség a trappista sajtot imádók és utálók között? Ennek járunk most utána az Interfooddal, tartson Ön…

Az ember azt gondolná, hogy mindent tudunk arról, amit megeszünk, hiszen az általunk fogyasztott alapanyagok többsége évtizedek óta az étkezési kultúránk részét képezi. Aztán leülünk egy baráttal vagy éppen kollégával ebédelni, és meglepetten tapasztaljuk, hogy olyan újdonságot tud mondani egy élelmiszerről, amire soha nem is gondoltunk. Ha Ön is szeretne vicces és érdekes sztorikkal megismerkedni,…

Vannak olyan élelmiszerek, amelyek csak az elmúlt évtizedekben váltak elterjedtté hazánkban, ennek oka többek között a vegetáriánus és vegán életmód mind nagyobb térhódítása. A hagyományos ételek mellett egyre növekszik az igény a változatos alapanyagok iránt, sokan szívesen kísérleteznek új ízekkel. Az egyik legnépszerűbbé vált zöldség a rukkola, ami egy különleges ízvilágú salátaféle. Borsmustár A rukkola…

Sosem volt még ennyire aktuális hangsúlyozni, hogy milyen sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében, ha a természet adta lehetőségekhez nyúlunk. Odakint hideg van, szélfúvás, hóesés tombol, vírusok és baktériumok mindenütt, így nagyon fontos, hogy segítsük immunrendszerünket, és hatékonyan tudjunk védekezni a betegségek ellen. A méz az egyik legjobb természetes módszer erre, nem véletlenül használták már az…

Minden édesanya álma, hogy olyan ételt tudjon az asztalra tenni, ami ízlik a férjnek, a gyerekeknek és még saját magának is. Az Interfood egyik leguniverzálisabb étele a Házi túrógombóc édes tejfölmártással, ami után senki nem marad éhesen. Egy finom gazdag levessel a legjobb választás a hűvös napokra. Hogy mitől különleges az Interfood saját túrógombóca? A…

Mit köszönhetünk az olaszoknak? Felsorolni is nehéz lenne, ezért ebben a cikkben csak az édességekkel foglalkozunk, és itt is akadnak csodás olasz találmányok, ugyanis a tiramisu, a panna cotta és a profiterol is mind tőlük származik. A profiterol a 19. században született és Itáliából terjedt el világszerte, különlegessége a speciális égetett tészta és az alkoholos…

Számos kvízműsorban találhatunk érdekességeket, meglepő tényeket, de akár még nehéz kérdéseket is az ételekkel kapcsolatban, hiszen mint a világon mindennek, a különféle élelmiszereknek is vannak kevésbé közismert tulajdonságaik. Az Interfood ezen a héten egy szórakoztató igaz vagy hamis játékra hívja kedves olvasóit, amellyel akár a szilveszteri bulikat is fel lehet dobni. Kíváncsiak vagyunk, vajon eltalálják-e…

Akik olvasták előző blogcikkünket, azok számára már nem ismeretlen a sós citrom fogalma. Akik még nem, azoknak röviden összefoglaljuk: a savanyított citrom esetében a citromot sós lében tartósítják, az eredmény pedig intenzív citrusos íz, melyet leginkább fűszerként lehet alkalmazni. Ahogyan azt korábban ígértük, e heti cikkünkben receptet is mutatunk ehhez a különlegességhez. Tartson az Interfooddal,…

A főzés sokak számára annyira a napi rutin része, hogy bátran nyúlnak késekhez, forró olajhoz, nem is gondolva bele, hogy mennyire veszélyes lehet a velük való foglalatosság. Mások pedig, akiknek nincs gyakorlatuk a főzésben, óvakodnak még a zöldséghámozótól is, hiszen mindenhol veszélyt sejtenek. A konyha nem veszélytelen terep, és bizony nagyon gyakoriak a konyhai sérülések,…

Sokan olvasták előző blogcikkünket, melyben a legismertebb hagymaféléket mutattuk be. Sorra vettük azokat a hagymafajtákat, amelyeket napi szinten használunk, és már jól ismerünk. Már akkor megígértük a folytatást, amiben a kicsit különlegesebb, kevésbé ismert hagymaféléket mutatjuk be, ez következik most az Interfood blogján. Tartson velünk Ön is, hátha tudunk hasznos újdonságokkal szolgálni. Fehér hagyma A…

Mivel fizethet?