Blog

Szűrők

Címke: érdekesség

Sokszor ejtettünk már szót hasznos konyhai fortélyokról, beszéltünk arról, hogy milyen élelmiszert hol érdemes tárolni, és mutattunk már be számos különleges zöldséget és gyümölcsöt is. Az Interfood ezen a héten az egyik leghasznosabb konyhai eszközt veszi górcső alá, ami nem más, mint a hűtőszekrény. Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy dédanyáink idejében még nem volt minden…

Mióta a margaringyártás fellendült, és a margarin beférkőzött az otthonokba, a vaj használata ezzel egyidejűleg visszaszorult. Ennek legfőbb oka kétségtelenül a vaj ára, ami jóval magasabb, mint a margariné, de hátrányai közé tartozik az is, hogy hidegen nehezebben kenhető. A köznyelvben sokszor keveredik a két fogalom, gyakran szinonimaként használják a vaj és a margarin szavakat….

Teája megnyugtatja a torkot, főleg ha egy kis mézzel isszuk. Bizonyított fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, erőteljes íze miatt óvatosan kell vele bánni, valamint a távol-keleti konyha fontos fűszere. Ezeket talán Ön is tudta a gyömbérről, erről a különleges növényről, ami hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, főleg ilyenkor télidőn. Ha ezen a héten is az Interfooddal…

Itt az ideje az ünneplésnek, a lazításnak, egy kis hátradőlésnek. Akármilyen nehéz is volt ez az év, Szilveszter és Újév napján a világ számos táján ugyanazt szeretnék az emberek: elengedni a régit és vágyakozással telve várni az újat. Az Interfood egy dolgot biztosan tud a következő évre vonatkozóan: továbbra is várjuk kedves megrendelőinket, ránk minden…

  Ön ismer olyan embert, aki nem szereti a kávét? Vannak néhányan, de sokkal népesebb azok tábora, akik rajonganak érte, és akiknek teljesen elképzelhetetlen a reggeli rutin egy finom kávé nélkül. Bár még mindig él az a tévhit, hogy a kávé egészségtelen, egyre több kutatás bizonyítja ennek ellenkezőjét. Persze a kulcs itt is a mértékletességben…

A só olyan alapvető élelmiszerünk, amelyet mindenki használ, só nélkül elképzelhetetlen a főzés, szinte minden étel íztelen és ehetetlen nélküle. Az emberi szervezetnek szüksége van sóra, tehát kijelenthetjük: só nélkül nincs élet. De amennyire alapvető konyhai hozzávaló, annyira keveset tudunk róla. Az Interfood e heti cikkéből kiderül, mi a különbség az egyes sófajták között.  …

  Az Interfood blogján már olvashattak a különféle rizsfajtákról, a tésztákról, számos zöldségről és gyümölcsről, de még a gyógynövényekről és a vadhúsokról is. Van azonban egy alapélelmiszerünk, amiről még nem esett szó, ez pedig nem más, mint a burgonya, vagy köznapi nevén a krumpli. Minden háztartásban megtalálható, a magyar étkezési kultúrában az egyik leggyakoribb élelmiszer,…

E heti cikkünk főszereplője fontos összetevője a híres Elvis Presley szendvicsnek. Fehérkenyér, lekvár, méz, sült bacon, banán és mogyoróvaj – ezt volt a király kedvenc étele. A mogyoróvaj hosszú időn keresztül teljesen ismeretlen volt a magyar emberek számára, az elmúlt évtizedekben azonban hozzánk is eljutott, mint Amerika jellegzetes élelmiszere. Ha Ön is szereti, de nem…

dió

Sajnos a szakemberek szerint a dióburok-fúrólégynek köszönhetően az ideit diótermés katasztrofálisnak ígérkezik, ezért várhatóan ismét az egekben lesz a dió ára. Ennek ellenére az igazi őszi hazai termésmustrát nem ejthetjük meg a dió nélkül, hiszen jellegzetes csonthéjas gyümölcsünk, amely szerves részét képezi a magyar gasztronómiának. Tartson az Interfooddal, és tudjon meg meglepő dolgokat a dióról….

Mézkalauz   Nemhiába nevezzük a mézet folyékony aranynak, hiszen ősidők óta jó szolgálatot tesz a méhek által összegyűjtött különleges anyag az embernek. Édesíti ételeinket és italainkat, és számtalan módon gyógyítja az emberi testet. Manapság különféle mézek vannak forgalomban, de kevesen tudják, mi is köztük a különbség. Az Interfood ezen a héten a lekedveltebb mézfajtákat mutatja…

Mivel fizethet?