Blog

Szűrők

Címke: különlegesség

A szentjánoskenyér a legtöbb ember számára teljesen ismeretlen, noha számos ételünk fontos összetevője. Alapanyagként ritkán találkozunk vele, leginkább csak a kisgyermekek hozzátáplálása során, amikor sűrítőanyagként alkalmazzuk a kicsik ételeihez. Ennek ellenére érdemes róla szót ejtenünk, hiszen számos egészségügyi probléma esetén lehet hasznunkra, és a belőle késztett szentjánoskenyér-liszt is jó szolgálatot tesz, ha közelebbről megismerjük. Az…

Naspolya – ronda, de finom Vannak ételek, melyek nem a dekoratív megjelenésükről híresek, ilyen a naspolya is. A kis termések akkor igazán édesek, ha az első fagyok megcsípik, és kissé elkezdenek megszottyadni. Az érett naspolya puha, barna, és úgy fest, mintha már meg lenne romolva. Nem túl bizalomgerjesztő, mégis ilyenkor a legédesebb, legfinomabb. Ez a…

A folyton új ízekkel kísérletező cukrászok már jól ismerik, a legtöbb ember azonban még viszonylag keveset hallott róla. Az édesfűszerek, mint a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér vagy a szegfűbors csapata új taggal bővült, a tonkababbal. Ezzel a rendkívül intenzív aromájú fűszerrel egyre több édességben és süteményben találkozhatunk, ezért érdemes róla néhány szót ejtenünk. Tartson…

Fehér tea, egy ritka és elegáns ital A tea minden idők legkedveltebb italai között foglal helyet, rengetegen imádják világszerte. Vannak, akik a gyümölcsteákat részesítik előnyben, mások a fekete tea koffeintartalmával frissülnek fel minden reggel, sokan használják gyógyászati célokra a gyógynövényes variációkat, de a zöld és a fehér teáért rajongók tábora is népes. Az Interfood e…

Imádjuk a színét, az illatát, az aprócska virágait, a kis fürtöket és a hangulatot, amit teremt: tavasz, simogató napsütés, anyák napja, vidám gyerekek kacaja. Nem más ez, mint az orgona, amiről kevesen tudják, hogy a konyhában is megállja a helyét, de nagyon nem mindegy, hogyan nyúlunk a témához. Erről az érdekes témáról szól az Interfood…

A kávé az egyik legnépszerűbb ital világszere, isszuk mindenhogyan: feketén, hosszan, röviden, tejjel, tejszínnel, habbal, cukorral vagy más édesítőszerekkel. A végeredmény számos tényezőtől függ: a kávébab származási helyétől, fajtájától, a pörkölés módjától és persze a főzés technikájától is. Hazánkban az eszpresszó a legelterjedtebb kávé, csak kevesen ismerik a különleges török változatot. Az Interfood e heti…

Mangópor A mangó egy igazán különleges egzotikus gyümölcs, nagy bántunkra hazánk éghajlata nem kedvez neki, így csak messzi földről tudjuk beszerezni ezt az édes, lédús élénk színű finomságot. Fogyasztjuk nyersen, kiváló alapanyaga a gyümölcssalátának, de hőkezelve is finom gyümölcsleves vagy éppen fűszeres chutney készíthető belőle. Más országok különlegességeit bemutató boltokban találkozhatunk mangóból készült befőttel, pürével…

A kacsa Ázsia legnépszerűbb szárnyasa, de Európában is kedvelt húsféle. Hazánkban leginkább csak ünnepekkor, jeles napokon szokás készíteni, aminek elsősorban meglehetősen borsos ára az oka. Aki mégis áldoz rá, az fejedelmi ételt tud az asztalra varázsolni, ezért érdemes időnként megpróbálkozni vele. A sült kacsa húsa ugyanis szaftos, puha és omlós, a belőle készült leves pedig…

A tészta világszerte az egyik legnépszerűbb étel, minden országnak megvannak a maga tésztaspecialitásai. A magyar gasztronómia előkelő helyen tartja számon a tésztákat, imádjuk őket sósan és édesen, töltve vagy szósszal leöntve. Az óriástésztákból nagyon különleges és mutatós fogások készíthetőek, de mielőtt megvásároljuk őket, jó, ha tudjuk, melyiket hogyan érdemes elkészíteni. Az Interfood most három tölthető…

A hűvösebb idő beköszöntével minden háztartásban előkerülnek a meleg italok – a tea, a kakaó, a forró csoki, a forralt bor. Az elmúlt évek nagy felfedezettje a sült tea, ami nem éppen olcsó, cserébe nagyon finom és tökéletes arra, hogy felmelegítse az embert egy hűvös napon. A sült tea egy hagyományos cseh ital, amelynek otthoni…

  • 1
  • 2

Mivel fizethet?