Blog

Szűrők

Címke: nyár

A nyár beköszöntével egyre jobban vágyunk a hűsítő finomságokra – egy finom jeges tea, egy pohár limonádé, egy jól behűtött dinnye vagy egy jéghideg desszert életmentő lehet a kánikulában. A cukrászdák és fagyizók teraszán sorban állnak ilyenkor az emberek, hogy kedvenc fagyijukkal hűtsék le magukat. De vajon a fagyi és a jégkrém az egyetlen üdvözítő…

Ha nyár, akkor dinnye, fagyi, limonádé, sült hekk, lángos és persze főtt kukorica. A csöves kukorica aranyáron megy a Balaton partján, éppen ezért, érdemes otthoni körülmények között elkészíteni. Erre több lehetőségünk is van, főzhetjük, süthetjük, sőt, még le is fagyaszthatjuk, ha szeretnénk a téli vitaminszegény hónapok során is egy kis nyarat kóstolni. Az Interfood e…

Sokan hungarikumnak gondolják, a népnyelv csak langallónak nevezi, a kellemes idő beköszöntével pedig sokkal gyakrabban készítjük, mint télen. Ez utóbbi oka egyértelműen a tömény olajszag, ami együtt jár vele, és amit jobb minél gyorsabban kiszellőztetni a lakásból. A balatoni nyár és a strandok állandó vendége, a lángos e heti blogcikkünk főszereplője. Ha nem hungarikum, vajon…

A nyár mindenkinek másról szól, sokan vannak, akik ilyenkor szigorú fogyókúrával töltik a meleg hónapokat, míg mások éppen nyáron engedik el a legjobban magukat, élvezik a strandot, a gyorsételeket, a fagyit és a többi energiabombát. Természetesen a legtöbben azok vannak, akik a kettő között egyensúlyoznak, és próbálják a jellegzetes nyári ízekkel, szezonális élelmiszerekkel szebbé tenni…

Együtt a tűz körül

A nyár számos közös családi programot kínál, kirándulások, külföldi és belföldi nyaralások, fesztiválok sokaságából válogathatunk, ha el szeretnénk menni szeretteinkkel egy kicsit kikapcsolódni. Vannak helyzetek, amikor nincs hosszú utazásokra lehetőségünk, ilyenkor sem kell azonban feladni a családunkkal töltött minőségi időt, a közös élményt. Egy biciklitúra, egy hosszú séta, egy fagyizás, esetleg egy tábortűz-gyújtás nagyszerű élmény…

Különös fogás a magyar asztalokon a meggyleves. Számunkra tulajdonképpen hétköznapi, ismerjük, szeretjük gyerekkorunk óta, vitatkozunk, hogy melegen élvezhetőbb-e vagy mindenképpen behűtendő, és kísérletezgetünk, milyen idénygyümölccsel egészítsük ki, megbolondítsuk-e alkohollal, készítsük-e valamilyen növényi tejjel a tehéntej helyett… A hozzánk látogató külföldiek azonban úgy néznek a mi meggylevesünkre, mint a földön kívüli, idegen civilizáció tagjára: édes-krémes, rózsaszínű…

Mivel fizethet?