Blog

Szűrők

Címke: rántott hús

A panko elnevezés a legtöbb magyarnak semmit sem mond, a panko morzsa már talán ismerősebben hangzik. Főként olyan éttermekben találkozhatunk vele, ahol a világkonyha remekeit főzik az oda látogatóknak, esetleg reformboltok pocairól kacsinthat ránk. A panko morzsa Japánból származik, és nem más, mint egy durva zsemlemorzsa, amely kinézetre szilánkos hatást kelt. Azon túl, hogy a…

A cordon bleu egy francia eredetű kifejezés, ami azt jelenti, hogy „kék szalag”. Ez a rejtélyes elnevezés érdekes történetet takar, de előbb nézzük meg, hogy aki ezt a híres francia fogást rendeli magának, mire is számíthat. Tulajdonképpen egy sajttal és sonkával töltött, majd bepanírozott és forró olajban kisütött hússzeletre. Az elnevezés a magyar gasztrokultúrában egyszerre…

Hazánk legnépszerűbb ételei között előkelő helyen szerepel a rántott hús. Jólesik minden évszakban, hidegben és melegben egyaránt. Ilyenkor, a nyári szünidő beköszöntével pedig nagy segítsége lehet az édesanyáknak, akiknek nem kis feladat a vakáción lévő gyerkőcöknek minden nap ebédet készíteni és a gyerekek nálunk nyaraló kis barátai elé olyan fogás tálalni, amit ők is szívesen…

Mivel fizethet?