A 19. században a báli szezon a társadalmi élet csúcspontját jelentette, különösen a farsangi időszakban, amely vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig tartott. Ezek az elegáns események nemcsak a tánc és a zene örömét kínálták, hanem a gasztronómiai élvezetek terén is kiemelkedtek. A báli szezon társadalmi jelentősége A bálok kezdetben zártkörű rendezvények voltak, ahol az arisztokrácia és…
Blog
Címke: rétes

Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére, ijesztget a mondóka, ismerjük mindnyájan gyerekkorunkból. De vajon hol, és miért kell egyszerre lépni? Miért támad ettől a mondattól, ritmustól rögtön katonás kedvünk? És mi köze a rétesnek egyáltalán a lépéseinkhez? Erről szól az Interfood e heti cikke, pontosabban magáról a rétesről, amit oly sokan szeretnek, legyen…