Blog

Szűrők

Címke: sajt

A palacsinta vitathatatlanul kicsik és nagyok örök kedvence. Legyen szó vékony tésztáról, vastagról, vagy éppen az amerikai változatról, nem lehet elégszer elkészíteni. Állandó szereplője a hazai vendéglőnek és az otthoni étlapon is sűrűn előfordul, ami nem csoda, hiszen amilyen egyszerű összetevőkből áll, annyira sokféleképpen variálható. Az édes változatot mindenki szereti, de mi a helyzet a…

Az ünnepi nagy lakomák után jó egy kicsit megpihenni és a nehéz, hagyományos magyar húsos ételek helyett könnyedebb irányba terelni az étkezést néhány hétre. Ilyenkor jó szolgálatot tesznek a saláták, a szendvicsek, a müzlik, a joghurtok vagy éppen a sajttálak. Igen ám, de melyik fajta sajthoz mi illik a legjobban, melyiket mivel érdemes szervírozni? Egy…

A vegán és a paleolit táplálkozás egyik nagy kihívása, hogy a korábban megszokott és szeretett tejtermékeket hogyan helyettesítsük. Néhány évtized alatt egész iparág fejlődött ki a növényi alapanyagú termékek előállítására, feldolgozására. Ma már lehet a boltban vásárolni növényi joghurtot, pudingot, sajtot. Természetesen ezek íze teljesen más, mint a tehéntejből készülteké, és szigorúan véve a megnevezésük…

Előző heti cikkünkben sorra vettünk a legnépszerűbb sajtokból néhányat, de még hátra vannak a dobogósok és a közvetlenül utánuk következők, vagyis az első öt helyezett. Nagy meglepetésünkre a magyar kedvenc, a trappista nem került be az első tíz helyezett közé. Aki talál újdonságokat az alábbi listán, annak érdemes végigkóstolnia mindet, hiszen nem véletlenül kerültek a…

Talán sokan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a hazai boltokban nem volt különösebben nagy választék sajtokból: trappista, Karaván, Anikó, esetleg egy kis pálpusztai. Ezek a sajtok a mai napig népszerűek a magyar vásárlók körében, amiben talán a megszokásnak és a nosztalgiának is szerepe lehet. A sajtok tárháza azonban elképesztően gazdag – ahány ország annyi…

Hogyan lesz egy nemzetnek jellegzetes konyhaművészete, kedvenc fűszerei, világszerte híres fogásai? Ehhez bizony évszázadok és kiváló új ételek kellenek, melyek aztán meghódítják a világot, és bizony a földrajzi adottságok sem utolsók, hiszen általában azokat a növényeket, fűszereket részesíti előnyben egy nemzet, amelyek saját területén is megteremnek. Talán nem is vagyunk mindig tisztában vele, de számos…

Szinte mindenki találkozott már olyan emberrel, akinek a trappista a kedvenc sajtja. De legalább ilyen sokan vannak azok, aki szerint a trappista igazi vétek a sajtok ellen, és a legjobb esetben is csak silány minőségű sajtutánzat. Hogyan lehetséges ekkora véleménykülönbség a trappista sajtot imádók és utálók között? Ennek járunk most utána az Interfooddal, tartson Ön…

Volt egyszer egy egyszerű sajtkészítő asszony Normandiában, aki az 1700-as években egy újfajta sajt készítésébe kezdett, mégpedig egy pap utasításait követve. A sajthoz két liter tejet használt fel, a végeredmény pedig egy kis lapos, 3 cm magas és 11 cm átmérőjű kerek lágy sajt lett, melyet kívülről nemespenész borított, zsírtartalma pedig elérte az 50%-ot. Így…

Mandulás bundában sült camembert jázmin rizzsel és áfonyaöntettel

A rántott húsok és zöldségek nagy kedvencnek számítanak hazánkban, a rántott csirkemell sült burgonyával egyenesen az ország egyik legnépszerűbb étele, míg a vegetáriánusok előszeretettel panírozzák be és sütik ki kedvenc zöldségeiket, mint a karfiolt, a brokkolit vagy a zöldségnek csak némi csalással nevezhető gombát. Az aranybarnára sütött panírt az olaszoknak köszönhetjük, hozzánk pedig bécsi közvetítéssel…

Interfood-A parmezán nyomában

Kis hazánkban, ahogy egyre könnyebben be lehet szerezni bármilyen ételt, úgy nő a különleges külföldi ételek iránti kereslet, így a parmezán sajt iránti igény is, mely számos olasz tészta és leves alapvető hozzávalója. Aki vásárolt már életében parmezánt, az tudja, hogy bizony elég borsos az ára. De vajon miért ilyen drága? Ennek az izgalmas kérdésnek…

  • 1
  • 2

Mivel fizethet?