Blog

Szűrők

Címke: savanyúság

Az ősz egyik legjobb pillanata, amikor kivesszük a sütőből a gyönyörű, élénk színű, sült zöldségeket: a brokkolit, a sütőtököt, az édesburgonyát, a lilahagymát és a céklát. Nem győzünk betelni az illattal és a látvánnyal. A célka kissé megosztó zöldség, nem csak lila színével tűnik ki a többiek közül, hanem jellegzetes, földes ízével is. Sokan kedvelik,…

Vannak ízek, illatok, amelyek szorosan összefonódnak egy-egy évszakkal. Tipikusan ilyen nyári íz a málna, a cseresznye, a barack, a dinnye, a rántott cukkini, a petrezselymes újburgonya, a grillezett ételek vagy a kovászos uborka. Ez utóbbit a magyarok rajongásig szeretik, alig van olyan ház, amelynek teraszán nem látni jó sok apró uborkával megpakolt üveget a nyári…

interfood töltött káposzta

Gondolta volna, hogy a jóféle, az egész földkerekségen nagymamáink, esetleg édesanyánk által legjobban készített töltött káposzta nem csak hazánkban nemzeti étel, de különféle változatai megtalálhatóak az ázsiai, a török, az arab, az orosz, a román, a görög és a szerb konyhában is? Természetesen nem ugyanaz a töltelék és nem ugyanaz az íz, de a káposzta…

Lehet, hogy „politikailag nem korrekt” az ételekről nyilvánosan így szólni, de a tény attól még tény marad: ételeink között bizony kasztok szerinti a megítélés. Mert itt vannak például a kasztrendszer tetején az ünnepi ételek; mindannyian ismerjük őket, kívülről fújjuk, hogy a karácsonyi asztalra a halászlé, a töltött káposzta, a bejgli való, a húsvéti lakoma éke…

Mivel fizethet?