Blog

Szűrők

Címke: zöldség

Az ősz egyik legjobb pillanata, amikor kivesszük a sütőből a gyönyörű, élénk színű, sült zöldségeket: a brokkolit, a sütőtököt, az édesburgonyát, a lilahagymát és a céklát. Nem győzünk betelni az illattal és a látvánnyal. A célka kissé megosztó zöldség, nem csak lila színével tűnik ki a többiek közül, hanem jellegzetes, földes ízével is. Sokan kedvelik,…

Sütőtök nélkül nincsen ősz, sokan már alig bírják kivárni, hogy elérhető legyen a boltok polcain és a piacokon az édes, sütni való tök. Hazánk éghajlata szerencsére kiváló a sütőtöknek, többféle is megterem a magyar földeken. A hazai fajták mellett azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hokkaido tök, amit a legédesebb sütőtökként tartanak számon a szakértők….

A palacsinta vitathatatlanul kicsik és nagyok örök kedvence. Legyen szó vékony tésztáról, vastagról, vagy éppen az amerikai változatról, nem lehet elégszer elkészíteni. Állandó szereplője a hazai vendéglőnek és az otthoni étlapon is sűrűn előfordul, ami nem csoda, hiszen amilyen egyszerű összetevőkből áll, annyira sokféleképpen variálható. Az édes változatot mindenki szereti, de mi a helyzet a…

A karalábé az a zöldség, ami szinte minden kiskertben megtalálható Magyarországon, hiszen a hazai klíma- és talajviszonyok kifejezetten kedvezőek számára, de felszedés után legtöbbször csak a húslevesben találkozunk vele. Nem sok karalábés receptje van a magyar konyhának, pedig lehetne, hiszen igen sokoldalúan felhasználható zöldség, és a változatos, egészségtudatos étrendbe nagyon jól beilleszthető. Tele van ásványi…

Jöhet egy finom grillezett padlizsán, egy jó muszaka, esetleg némi padlizsánkrém? A padlizsán kissé megosztó étel, sokan szeretik, míg mások kifejezetten tartózkodnak ízétől vagy éppen jellegzetes állagától. Abban viszont mindenki egyetért, hogy termése dekoratív, hiszen mély és intenzív színéről kapta nevét a lila egyik árnyalta, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos eleme lehet annak, aki szereti….

Vannak időszakok, amikor nehéz elképzelni, hogy van élet a reggeli pirítóson, vajon és sonkán túl, és lehet egyszerre változatosan, finoman és egészségesen étkezni. Az Interfood rendszeresen bizonyítja, hogy bizony az élelmiszerek felhasználási lehetőségeinek tárháza kimeríthetetlen, ezért érdemes időnként új dolgokba belefogni. A zöldségkrémek, kencék nagy divatnak örvendenek manapság, hiszen segítségükkel étkezésünk változatosabbá és persze egészségesebbé…

Süssük, főzzük, blansírozzuk, gőzöljük, pároljuk, konfitáljuk, marináljuk, smizírozzuk, liofilizáljuk? Mostanra azokat, akik éppen csak ismerkednek a főzéssel, biztosan leverte a víz, de nyugalom, ez a cikk nem a bonyolult konyhai eljárásokról fog szólni. Sőt mi több, a legegyszerűbbel kezdünk, a párolással, ami se nem bonyolult, se nem hosszadalmas, mégis megéri gyakran alkalmazni. A párolva elkészített…

A spenótot a legtöbb ember nem szereti, legalábbis ezt gondolja róla. Ennek oka gyerekkorunk legutáltabb menzás emléke, az erőteljesen zöld színű, íztelen, lisztes, tejes, kissé csomós főzelék, ami mellé mindig főtt tojás és hideg, íztelen főtt krumpli volt a feltét. A menzás spenótfőzeléket tényleg nehéz szeretni, akinek mégis sikerült, az biztosan gyakran eszi még ma…

Ha nyár, akkor dinnye, fagyi, limonádé, sült hekk, lángos és persze főtt kukorica. A csöves kukorica aranyáron megy a Balaton partján, éppen ezért, érdemes otthoni körülmények között elkészíteni. Erre több lehetőségünk is van, főzhetjük, süthetjük, sőt, még le is fagyaszthatjuk, ha szeretnénk a téli vitaminszegény hónapok során is egy kis nyarat kóstolni. Az Interfood e…

Jól lenni, egészségesen étkezni, vigyázni szervezetünk egészségére óriási kihívás. Az sem könnyíti meg a dolgunkat, hogy rengeteg, egymásnak ellentmondó információba ütközünk az interneten, és nem egyszerű eldönteni, melyik igaz, és melyik hamis közülük. Természetesen vannak támpontok, a végletes megoldásokról lehet sejteni, hogy nem sok jóra vezetnek, de még így is belefuthatunk számos hihetőnek tűnő tévhitbe….

Mivel fizethet?