Blog

Szűrők

Címke: zöldség

Vannak olyan lappangó betegségek, melyek nem okoznak látványos tüneteket, ezért sokan csak későn, vagy egyáltalán nem ismerik fel őket. Az egyik ilyen a pajzsmirigy megbetegedése, ami nagyon gyakran felfedezetlen marad, mert a betegnek ugyan vannak tünetei, de csak enyhék és általánosak, ezért más lehetséges kiváltó okokra gyanakszik. Egyes kutatások szerint minden nyolcadik nőnél kialakul valamilyen…

Segít fogyni, kitisztítja a bélrendszert, elhajtja a felesleges vizet, óvja szemeinket, és még számtalan egyéb módon segít abban, hogy szervezetünk egészséges maradjon. Az ősz egyik legnagyobb ajándéka a sütőtök, amely változatos módon elkészíthető, tele van hasznos anyagokkal, igazi szezonális csemege. Leves, főzelék, szendvicskrém készülhet belőle, de egyszerűen megsütve is rendkívül egészséges. Az Interfood e heti…

A nyár mindenkinek másról szól, sokan vannak, akik ilyenkor szigorú fogyókúrával töltik a meleg hónapokat, míg mások éppen nyáron engedik el a legjobban magukat, élvezik a strandot, a gyorsételeket, a fagyit és a többi energiabombát. Természetesen a legtöbben azok vannak, akik a kettő között egyensúlyoznak, és próbálják a jellegzetes nyári ízekkel, szezonális élelmiszerekkel szebbé tenni…

Hogyan lesz egy nemzetnek jellegzetes konyhaművészete, kedvenc fűszerei, világszerte híres fogásai? Ehhez bizony évszázadok és kiváló új ételek kellenek, melyek aztán meghódítják a világot, és bizony a földrajzi adottságok sem utolsók, hiszen általában azokat a növényeket, fűszereket részesíti előnyben egy nemzet, amelyek saját területén is megteremnek. Talán nem is vagyunk mindig tisztában vele, de számos…

Aki olvasta előző blogcikkünket, vagy követi a jelenlegi trendeket, az tudja jól, hogy ma a változatos, kiegyensúlyozott, mindenféle táplálékot magába foglaló étrend a legdivatosabb.  De hogyan lehetséges ezt a mindennapokban kivitelezni? Előnyben vannak azok, akik szeretik a zöldségeket és a gyümölcsöket, de hogyan szervezzük úgy az étkezéseinket, hogy mindennapra jusson elegendő rostanyag és vitamin szervezetünk…

Vannak olyan élelmiszerek, amelyek csak az elmúlt évtizedekben váltak elterjedtté hazánkban, ennek oka többek között a vegetáriánus és vegán életmód mind nagyobb térhódítása. A hagyományos ételek mellett egyre növekszik az igény a változatos alapanyagok iránt, sokan szívesen kísérleteznek új ízekkel. Az egyik legnépszerűbbé vált zöldség a rukkola, ami egy különleges ízvilágú salátaféle. Borsmustár A rukkola…

Ahogyan azt már előző blogcikkünkben boncolgattuk, aki vegán étrendet követ, nem fogyaszt semmilyen állati eredetű élelmiszert, így a tojás mellett természetesen az állati eredetű tejek sem jöhetnek szóba. Igen ám, de vannak olyan ételek, amelyek elképzelhetetlenek tejpótló italok nélkül, sokan már a reggeli első kávét sem tudnák meginni tejpótló nélkül. A tejre érzékenyek és a…

Sós citrom, sóban eltett citrom, savanyított sós citrom – ugye furcsán hangzik? Ilyenről még nem is hallott? Ne aggódjon, nincs ezzel egyedül, hazánkban kevesen ismerik a citromnak ezt az érdekes felhasználási módját. Mivel az Interfood igyekszik mindig napra kész lenni, és kedveli az újdonságokat, e heti blogcikkünkben ezt az igazi ínyencséget vesszük górcső alá. Nézzük,…

Sokan olvasták előző blogcikkünket, melyben a legismertebb hagymaféléket mutattuk be. Sorra vettük azokat a hagymafajtákat, amelyeket napi szinten használunk, és már jól ismerünk. Már akkor megígértük a folytatást, amiben a kicsit különlegesebb, kevésbé ismert hagymaféléket mutatjuk be, ez következik most az Interfood blogján. Tartson velünk Ön is, hátha tudunk hasznos újdonságokkal szolgálni. Fehér hagyma A…

Hazánkban a krumpli után a hagyma a második leggyakrabban használt zöldségféle, heti rendszerességgel vásároljuk meg a boltban, hiszen a magyar konyha egyik legfontosabb hozzávalója. A magyaros ételek szaftosak és ízesek, ezért elsősorban a vöröshagyma felel, de a jó fokhagymás sült hús sem ritkaság a hazai asztalokon. A vöröshagyma és a fokhagyma minden háztartásban alap, de…

Mivel fizethet?