Blog

Szűrők

Címke: zöldség

Olcsó húsnak híg a leve?

Ez a nagyanyáink idejéből fennmaradt mondás bizony nagy igazságot rejt. Gyakran okkal olcsóbbak az akciós termékek, vagy azért árcsökkentettek, mert a lejárati időhöz közelednek, vagy egyszerűen nem fogy elég belőlük, mert nem olyan jó a minőségük. De mi a helyzet azzal, amikor nem olcsó és még csak nem is jó az, ami elsőre annak látszik?…

csőben sütés

A csőben sült ételek nevét látva biztosan sok kedves olvasónkban felmerült már a kérdés, ugyan mitől lesz egy étel csőben sült? Az egyértelmű, hogy a sütőben kell készre sütni őket, de akkor hol az a bizonyos cső? Még ha legalább egy őzgerinc formájú (csőre valamelyest emlékeztető) edény kellene hozzá, akkor értenénk is a dolgot. De…

Interfood-Az ezerarcú lecsó

Mediterrán lecsó virslivel, csirkemell rácosan (lecsós, tejfölös) burgonyával, lecsós csirkemáj, rizses lecsó, kolbászos-tojásos lecsó, lacipecsenye lecsós karfiolrizzsel. Csak hogy néhányat említsünk az Interfood megrendelőinek kedvenceiből. A lecsót mindenki szereti, ahány ház, annyi lecsó, sőt, ahány ország és kultúra, mindnek megvan a saját lecsóreceptje. Járjuk körül együtt a témát, nézzük meg mely országok hogyan szeretik legjobban…

Cukkínis gombás rizzsel töltött paprika, paradicsommártás

A gasztronómia egyik legnagyobb csodája, amikor ismert ízekből és hozzávalókból hozunk létre valami egészen újszerű és izgalmas kombinációt. A cukkinis, gombás rizzsel töltött paprika, paradicsommártással tálalva pont ilyen újszerű ízkavalkád, ráadásul egészséges és tápláló főétele lehet nem csak a tudatosan étkezőknek, de a vegetáriánusoknak is, ugyanis nem tartalmaz húst, fő összetevői a friss zöldségek. Korábban…

piknikre fel

Itt a nyár, irány a szabad tér, a friss levegő, a napsütés! Töltsük fel a testünket D-vitaminnal, a lelkünket pedig pozitív energiákkal, élvezzük a jó időt és az ezzel együtt járó jó dolgokat. Az egyik jó dolog, amit biztosan elhozott nekünk a jó idő, az a szabadban étkezés. Végre kiülhetünk a teraszra elkölteni az ebédünket,…

Évek óta nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett biotermékek. Sokaknak szívügye saját testük védelme, és mindent megtesznek, hogy megóvják egészségüket. Egészséges alapanyagot beszerezni azonban nem könnyű feladat, gyakran fejtörést okoz a családoknak. A biotermékek hívei hisznek abban, hogy az ilyen elnevezéssel illetett gyümölcsökben és zöldségekben megbízhatnak, azok elfogyasztásával biztosan nem ártanak szervezetüknek. Az ellentábor szerint ez…

Mindenki ismeri Borsószem hercegkisasszony történetét, akit úgy tettek próbára, hogy egy borsószemet csempésztek a matraca alá, hogy kiderüljön, valóban előkelő vér csörgedezik-e az ereiben. Ha ezt az apró göröngyöt nem veszi észre, és nyugodtan alszik, királyi családba ugyan be nem házasodhatott volna. Ő azonban egész éjjel csak hánykolódott, forgolódott, így bizonyítva, hogy méltó párja egy…

A tél, ami gyermekeink és az ételek viszonyát illeti, több szempontból is kihívás elé állítja a szülőt. Kevés a gyümölcs, pláne a hazai, amit a kicsik lelkesen fogyasztanának, és zöldségek közül sem éppen azoknak van szezonja, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében. A harsány, szemet gyönyörködtető színek helyett ilyenkor a szürkébb, földszínű hozzávalóké a…

Annak, aki a mérsékelt égövön él, télen két lehetősége van: 1. tömi magába a bogyókat, retteg a fertőzéstől, megfázástól, és, lehetőleg, téli álmot alszik, hogy elkerülje a hideg évszak minden gyengesége, kedvetlensége és betegsége; 2. vagy megérti, hogy a természet ebben az időszakban is képes őt felvértezni az említett nehézségek ellen, és kitanulja, miben mi…

Előkelő nevet visel ez az étel, egy előkelő, gazdag történelemmel rendelkező hely nevét. A gödöllői töltött csirkemell és a gödöllői mézes csók a névadó város hajdani nagyságának emlékét őrzi. Gödöllőt a XIV. században alapították, és bár a török hódoltság alatt szinte teljesen néptelenné vált, később újra benépesült. A XVIII. században Grassalkovich Antal volt erre a…

Mivel fizethet?