Blog

Szűrők

Egzotikus kedvencünk, a kivi

A kellően változatos étrendhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű gyümölcs fogyasztása. Ilyenkor télen nem olyan könnyű ezt megoldani, de szerencsére ma már mindenhol elérhetőek a legkülönfélébb gyümölcsök, melyek magas vitamintartalmukkal segítik szervezetünket. Egyik téli kedvencünk a kivi, ami ilyenkor a legjobb – lédús, egyszerre édes és savanyú, valamint rendkívül egészséges. Tartson ismét az Interfooddal, tudjon meg többet a kiviről!

 

  1. Az avokádó és a kivi a legtöbb vitamint tartalmazó gyümölcsök, de míg minden egyes avokádó kb. 2 gramm telített zsírt tartalmaz, addig a kivi teljesen zsírmentes. Éppen ezért nagyszerű kiegészítője lehet a diétás étkezéseknek.
  2. A kivi az egyik legjobb természetes hámlasztó és öregedésgátló, ezért a kozmetikai ipar nagy mennyiségben használja.
  3. A kivi Kínából származik, és eredetileg „kínai egresnek” nevezték, majd később módosították az elnevezését kivire.
  4. Kína termeli a legtöbb kivit a világon. Nem túl meglepő a dolog, hiszen Kína szinten minden élelmiszer termelésében az élen jár.
  5. Ön tudja mi Új-Zéland nemzeti madara? Bizony, az azonos elnevezésű kivi madár, ami a „megszólalásig” hasonlít a gyümölcshöz.
  6. Egyetlen hím ivarú kivi virág képes beporozni akár nyolc nőstényivarú virágot is.
  7. Ha nyugodtabb és pihentetőbb alvásra vágyik, egy órával lefekvés előtt egyen meg két kivit. Segít ellazulni és jól aludni.
  8. Egyetlen kivi háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs.
  9. A kivinek kifejezetten magas a rosttartalma, ezért rendkívül jó hatással van a bélrendszerre is.
  10. Több mint 60 kivifajta létezik a világon.
  11. Azok, akik allergiások a latexre, nagy valószínűséggel allergiások a kivire is.
  12. Megfelelő hőmérsékleten tárolva a kivi hetekig eláll.
  13. A kismamáknak kifejezetten ajánlott a rendszeres kivifogyasztás.
  14. A kivinek nagyon alacsony a glikémiás indexe, ezért fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.
  15. Létezik szőr nélküli „kopasz” kivi is.

+ 1 hasznos tipp: ha Ön is imádja a kivit, de túl savanyúak találja, a megoldás, ha nem önmagában fogyasztja, hanem apróra vágva, gyümölcssalátába keverve. Alma, narancs, banán és kivi együtt egy kis joghurttal vagy mézzel meglocsolva nagyszerű uzsonna vagy tízórai lehet.

 

Ön is kedvet kapott egy finom gyümölcssaláta készítéshez, de a másnapi ebédre ötlete sincs? Dobja össze gyorsan a salátát, ebédjét pedig rendelje házhoz az Interfood ételfutártól. Válassza az Interfoodot, válassza a minőséget és a megbízhatóságot!

Ez is érdekelheti

rebarbara

Rebarbara

Egy növény, amelyet a zöldségekhez sorolunk, mégis gyümölcsökkel vegyítve használjuk fel. Bizonyos részeiből nagyon finom sütemény, ivólé, lekvár és kompót készíthető. Levelei erősen mérgezőek, vesekövet, akár még halált is okozhatnak. Ez a különleges és nem teljesen veszélytelen növény a rebarbara. Hazánkban kevésbé ismert, ezért az Interfood utánajárt, mit érdemes tudni róla. Tartson velünk, ismerjen meg…