Elő a káposztával!
A november beköszöntével el kell kezdeni azon gondolkodni, hogy a téli, vitaminhiányos időszakot hogyan lehet okosan és egészségtudatosan átvészelni, hogyan tudunk a boltokban kapható gyümölcsökből és zöldségekből elegendő vitaminhoz jutni. Nem könnyű ilyenkor a helyzet, hiszen ahogy megyünk bele a télbe, úgy egyre nehezebb megfelelő minőségű friss árut vásárolni, ám kellő tudatossággal szerencsére ez is orvosolható. Ilyenkor érdemes a céklához, a sütőtökhöz, a naspolyához, a birshez, a fekete retekhez nyúlni, no és persze a káposztához. Fehér káposzta, lila káposzta, savanyú káposzta – mindegy, csak káposzta legyen! Erről szól az Interfood e heti cikke, tartson velünk ismét!
Káposzta, te csodás!
A káposzta C-vitaminban, K-vitaminban, rostokban és antioxidánsokban bővelkedő hazai zöldségünk, fontos eleme a magyar gasztrokultúrának. Szeretjük frissen, párolva és savanyítva is, tesszük sokféle hazai ételbe. Nemcsak jellegzetes ízével, de értékes tápanyagaival is hozzájárul az egészséges és változatos táplálkozáshoz. A káposzta hatékonyan támogatja az immunrendszert, ezért télen különösen fontos, hogy aktív szereplője legyen étrendünknek.
Savanyítva még értékesebb
A fehér káposztából készült savanyított káposzta egyenesen kötelező télen, hiszen a savanyítási folyamat során olyan hasznos baktériumok szaporodnak el a káposztában, amelyek segítenek fenntartani a bélflóra egyensúlyát. Ez pedig rendkívül fontos az erős immunrendszerhez és az egészséges emésztéshez. A savanyított káposzta magas C-vitamin tartalma és a benne lévő probiotikumok együttesen erősítik az immunrendszert, így védve szervezetünket a téli megbetegedésektől. A káposzta rosttartalma és a savanyítási folyamat során keletkező tejsav támogatja az emésztést és elősegíti a bélmozgást.
Hogyan fogyasszuk a savanyított káposztát?
A savanyított káposzta rendkívül sokoldalú alapanyag, amely számos ételhez felhasználható. Fogyaszthatjuk önmagában köretként, de készíthetünk belőle levest, egytálételt, vagy akár savanyúságként is szervírozhatjuk. Remekül passzol húsokhoz, kolbászhoz, sültekhez és burgonyához.
A fehér káposzta és a savanyított káposzta tehát egyaránt értékes és egészséges élelmiszer, a téli hónapokban különösen ajánlott a fogyasztásuk. Töltött káposzta, Káposztás tészta, Káposztasaláta, Párolt káposzta – csak hogy néhányat említsünk az Interfood megrendelőinek kedvenceiből. Interfood – lakjon jól finom meleg étellel minden nap! Futáraink minden délelőtt házhoz szállítják a megrendelt finomságokat!