Blog

Szűrők

Húsos érdekességek

Egyél húst, vagy ne egyél húst? Sok húst egyél, vagy csak heti egyszer? Kell az emberi szervezetnek az állati fehérje? A szárnyas húsok jobbak, vagy a vörös húsok? Most akkor a hal hús vagy sem? Rengeteg, sokszor egymásnak ellentmondó információ ömlik ránk a húsevéssel kapcsolatban, a végére pedig már azt sem tudjuk, kinek és minek hihetünk. Egy azonban biztos, húst ősidők óta fogyaszt az ember, és számos olyan érdekesség van a húsokkal kapcsolatban, amiről érdemes beszélni. Az Interfood most ezek közül szemezget, tartson velünk ismét!

  • A legtöbb hús 75% vízből, 20% fehérjéből, 5% zsírból áll, és csak elenyésző mennyiségű szénhidrátot tartalmaz.
  • A húsban található fehérjék és zsírok 95 %-át megemészti az emberi szervezet, ám az emésztéshez viszonylag sok időre van szüksége a gyomornak.
  • A csirkéből, kacsából, pulykából, libából és más vadon élő madarakból nyert baromfihús a világ húspiacának 38%-át teszi ki.
  • A füstölés egy ősi tartósítási és ízesítési eljárás, amit a húsok esetében alkalmaznak. A fából kiáramló füst nem csak tartósítja, de különleges ízzel is ellátja a húst.
  • A húst általában hőkezelve fogyasztja az ember, de vannak különleges húsok, melyeket nyersen is meg lehet enni, ilyen a hal, a marha bizonyos részei, vagy a borjúhús.
  • A belsőségek, mint a máj, a szív, a tüdő, a vese és a zúza, bár külön kategóriát alkotnak, mégis húsnak számítnak.
  • A sertés messze a legnépszerűbb húsfajta világszerte. Kína 54 millió tonna sertéshúst állított elő 2018-ban. Az EU és az Egyesült Államok csupán a második és a harmadik a sorban.
  • Bár manapság divatos trend, hogy mindig friss húsból készítsük el az ételt, a fagyasztással egyáltalán nem romlik a hús minősége.
  • Ma négyszer annyi húst termelnek a világon, mint 50 évvel ezelőtt.
  • 2018-ban a világ 360 millió tonna húst fogyasztott el.
  • A közgazdászok azt jósolják, hogy 2050-re a hús iránti kereslet 73%-kal fog növekedni.

Ön szereti a húsos ételeket? Sokan vannak, akik enni szeretik, de az elkészítésében bizonytalanok. Számukra kiváló megoldás az ebéd házhoz rendelés – az Interfood finomabbnál finomabb ételekkel várja kedves megrendelőit. Szárnyasok, vörös húsok, vadhúsok, halak – nálunk mindent megtalál egy helyen!

Ez is érdekelheti

Szegfűbors, egy igazán aromás fűszer

Az Interfood blogján már számos fűszer bemutatásra került, többek között a csillagánizs, a fahéj és a szerecsendió. Némelyiket napi szinten használjuk, mégis lehet újat mondani róluk, hiszen a fűszerek eredetéről, gyógyhatásairól, vagy éppen változatos felhasználási módjaikról kevesen tudnak. Ezúttal a szegfűborsot fogjuk közelebbről megvizsgálni, ami nem tartozik szorosan a hagyományos magyar konyha ízeihez, mégis érdemes…