Blog

Szűrők
zöldfűszerek mozsárban

Zöldfűszer kalauz

Minden konyhai kultúrában nagyon fontos a fűszerek szerepe, hiszen azok ízesítik, gazdagítják az ételeket. A húsfélék fűszerezés nélkül nem lennének finomak, de a levesek és a főzelékek is igénylik a jól összeválogatott ízeket. Éppen ezért érdemes alaposan megismerni a fűszereket, jó, ha tudjuk, mit mivel vegyíthetünk. A fűszerek rendkívül gazdag világából most a zöldfűszereket veszi górcső alá az Interfood. A borsról már szinte mindent tudunk, jöjjenek most a zöldek!

Petrezselyem
A petrezselyem íze igazi tavaszi íz: friss, üde, könnyed. A legjobb, ha frissen fogyasztjuk, de ha erre nincs lehetőségünk, elérhető szárított formában is. A petrezselyem zöldjét csak a főzés végén adjuk az ételhez, hogy ne veszítse el ízét!
Mihez ajánljuk, mivel párosítsuk: burgonya, hal, fokhagyma, paradicsom, gomba, karfiol, citrom.

Bazsalikom
A bazsalikomnak több fajtája van, noha hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak egyféle létezik belőle. Ízük fajtától függően kicsit eltér egymástól. Friss, enyhén citrusos aromája van, használható sós és édes ételekhez egyaránt. Használható szárítva is, de frissen az igazi. Az ételekhez nyersen érdemes adni, tálalás előtt, nem szükséges hőkezelni.
Mihez ajánljuk, mivel párosítsuk: paradicsom, parmezán, mozzarella, citrom, olívaolaj, kukorica, eper, barack.

Rozmaring
A rozmaring emlékeztet a fekete tea ízére és egyben a fenyőgyanta illatára. Szinte bármilyen típusú ételhez használható, levesek, szószok, húsok, pörköltek remek kiegészítője. És a nyúlhúsé – annak ugyanis kötelező kísérője. Frissen csodálatos íze van, de szárítva is elérhető a boltok polcain.
Mihez ajánljuk, mivel párosítsuk: bárány, nyúl, halak, burgonya, kecskesajt, kéksajt, vaj, fokhagyma, sütőtök, méz, gesztenye.

Oregánó
Az oregánó ízében felfedezhetjük a bors csípősségét és valami enyhén kesernyés aromát is. Nagyon intenzív ízű fűszer, csínján kell bánni vele, nehogy túlfűszerezzük az ételt. A mediterrán és a mexikói konyha egyik legfontosabb hozzávalója, ezért az onnan eredeztethető ételek alapvető fűszere. Szárítva tudjuk megvásárolni a boltokban.
Mihez ajánljuk, mivel párosítsuk: birka, szardella, paradicsom, tojás, fokhagyma, kapribogyó, cékla, paprika, narancs, erdei gyümölcsök.

Kakukkfű
Erőteljes fűszeres íze van, a mentához hasonlóan enyhe hűsítő hatással bír. Leginkább sültekhez használják, de leveseknek is gyakori ízesítője. A kakukkfüvet ritkán tudjuk hazánkban frissen beszerezni, ezért többnyire be kell érnünk a szárítottal.
Mihez ajánljuk, mivel párosítsuk: tokaji furmint, marha, sertés, füstölt sonka, cukkini, méz, dió, kecskesajt, erdei gyümölcsök.

Az Interfood szakácsainak nagyon fontos, hogy ételeink ízletesek legyenek, ezért gondosan összeválogatott fűszervariációkat használnak a főzéshez. Böngéssze bizalommal étlapunkat, és rendelje meg kedvenceit a jövő hétre! Mi házhoz szállítjuk Önnek a minőséget!

Ez is érdekelheti

rebarbara

Rebarbara

Egy növény, amelyet a zöldségekhez sorolunk, mégis gyümölcsökkel vegyítve használjuk fel. Bizonyos részeiből nagyon finom sütemény, ivólé, lekvár és kompót készíthető. Levelei erősen mérgezőek, vesekövet, akár még halált is okozhatnak. Ez a különleges és nem teljesen veszélytelen növény a rebarbara. Hazánkban kevésbé ismert, ezért az Interfood utánajárt, mit érdemes tudni róla. Tartson velünk, ismerjen meg…